Gummienny: "quot;Fout die niet mag gebeuren"

ZONDAG, 7 DECEMBER 2008, 01:39 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Scheidsrechter Serge Gumienny eiste in de wedstrijd tegen Tubeke een hoofdrol op. Hij keurde een strafschop van Frutos af en liet die onterecht niet hernemen. "Ik was fout", gaf de Limburger toe.


Anderlecht kreeg kort voor de rust een strafschop die werd omgezet door Frutos. Ref Gumienny keurde het doelpunt echter af omdat Boussoufa te snel in het halve maantje voor het strafschopgebied kwam gelopen. Volgens het reglement moet de penalty dan hernomen worden maar Gummienny gaf een vrije trap voor Tubeke.

"Ik was fout", besefte Gumienny na de wedstrijd. "Het was een belangrijke fout tegen de reglementen. Een fout die op dit niveau niet mag gebeuren. Mijn assistenten en ik waren ervan overtuigd dat we de juiste beslissing namen. Tot we na de match onze reglementen nakeken. Allicht was ik in de war door het reglement van de vrije trap als de bal niet binnen gaat. Scheidsrechters zijn ook maar mensen. Er zijn hier op Anderlecht ooit vier wissels geweest. Ik heb ooit al eens een strafschop laten hernemen in dezelfde situatie. Zelfs hier op Anderlecht, denk ik."

Een voordeel voor Gumienny: de afgekeurde goal had geen invloed op het resultaat van de wedstrijd. "Gelukkig", aldus de arbiter. "Anders denk ik niet dat ze zo vergevingsgezind waren geweest." Voor Gumienny is het nu afwachten hoe de scheidsrechterscommissie reageert op zijn fout. "Als er een sanctie komt, dan zal ik die aanvaarden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.