Anderlecht walst over onmachtig Tubeke

ZATERDAG, 6 DECEMBER 2008, 21:52 - Michaël

"Anderlecht tegen Tubeke dat is de Kinepolis tegen het filmzaaltje van Cartier", zei Tubeke-coach Albert Cartier voor de wedstrijd. En gelijk kreeg hij want Anderlecht won met ruime 5-1 cijfers van Tubeke.

Ariël Jacobs begon aan de wedstrijd zonder Van Damme, Zitka en Vlcek. Bigla was onzeker maar startte uiteindelijk toch.

Anderlecht begon fel aan de wedstrijd, maar het tempo zakte vrijwel meteen waardoor Tubeke kon meevoetballen. Lang duurde dat meespelen echter niet want na 20 minuten kwam paars-wit op voorsprong dankzij Frutos: 1-0. Na de 1-0 ging het snel en in de 24ste minuut maakte Boussoufa er 2-0 van door een vrije trap die rechtstreeks in doel verdween. In de 24ste minuut was het Boussoufa die de 2-0 kon binnen trappen. Enkele minuten later maakte Giller er 3-0 van en match gespeeld nog voor het half uur.

Net voor de rust kreeg paars-wit een strafschop. Frutos zette die foutloos om maar het doelpunt werd afgekeurd doordat Anderlechtspelers zich te vroeg in de 16 meter begaven.

In de tweede helft vielen er nog meer doelpunten. Polak zette in de 50ste minuut de 4-0 op het scorebord. Tubeke kon tegenscoren via Perbet, maar één minuut later was het alweer raak voor Anderlecht: Legear trapte de 5-1 binnen. Zowel Anderlecht als Tubeke vonden het nadien welletjes zodat de wedstrijd uitdoofde. Door de ruime zege wordt Anderlecht opnieuw virtueel leider. Binnen twee weken trekt Anderlecht naar Roeselare.

Score: 5-1
Doelpunten: 20' Frutos (1-0), 24' Boussoufa (2-0), 28' Gillet (3-0), 50' Polak (4-0), 54' Perbet (4-1), 55' Legear (5-1)

Anderlecht:Schollen, Deschacht (70' Goor), Juhasz, Kruiswijk, Wasilewski, Biglia (58' Suarez), Gillet, Legear, Polak, Boussoufa, Frutos (75' Chatelle)
Tubeke :Ardouin, Barisic (63' Santiago), Beynié, Paternotte, Vandelannoite, Brouckaert (76' Lambot), Dufer, Haydock, Mvuezolo, Villano (54' Karaca), Perbet

Geel: 44' Polak, 75' Juhasz, 84' Vandelannoite

Scheidsrechter: Serge Gumienny
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion