Van Holsbeeck: "Dit is een oorlogsverklaring"

DONDERDAG, 4 DECEMBER 2008, 10:00 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Leggen Standard en enkele andere clubs een bom onder de competitiehervorming? De Luikse club wil er vrijdag op de vergadering van de Pro League in ieder geval opnieuw over stemmen.


"Voor mij is de competitiehervorming nog geen feit", zegt Standard-directeur Pierre François in Het Nieuwsblad. "Het is niet omdat je verloofd bent, dat je aan het altaar ook ja moet zeggen."

Standard zou de zaak willen opblazen om zijn tv-rechten weer in handen te krijgen. Ook zou het zes extra competitiewedstrijden met zijn redelijk smalle kern niet echt zien zitten. "Als we nu opnieuw zouden stemmen, zou de meerderheid wellicht tegenstemmen", beweert François.

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck kan niet lachen met het idee dat er opnieuw gestemd zou worden. "Ik heb in de wandelgangen al bepaalde geruchten opgevangen", zegt Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad. "Ik zal meneer François vrijdag om zijn standpunt vragen. Als clubs de hervorming willen herzien, is dat een regelrechte oorlogsverklaring."

"Ik moet opletten dat ik beleefd blijf, maar als dit in het Belgische voetbal kan, dan kan alles. We zouden ons in heel Europa belachelijk maken. Als de hervorming opnieuw op de agenda komt, zal Anderlecht bekijken welke juridische stappen het kan nemen."

Ivan De Witte, voorzitter van de Pro League, spreekt in Gazet van Antwerpen klare taal: "Dit onderwerp staat niet én komt niet op de agenda. De voorzitter beslist over de agenda en dat ben ik."



anderlecht-online forum