Anderlecht zonder problemen naar de kop

VRIJDAG, 28 NOVEMBER 2008, 22:26 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht kende vanavond geen problemen met Dender en won vlot met 0-2. De score had nog hoger kunnen uitvallen, maar paars-wit botste op een sterke Cédric Berthelin, de keeper van Dender.


Anderlecht begon gretig aan de wedstrijd en scoorde al in de 4e minuut: Gillet kon de de bal na een gemeten voorzet van Polak aan de tweede paal binnentrappen: 0-1. De troepen van Jacobs bleven gans de eerste helft baas op het veld. Anderlecht kon uitlopen tot 0-2 maar duwde niet door.

Tijdens de rust werd Van Damme vervangen door Boussoufa wegens een blessure aan de voet. Net zoals in de eerste helft ging Anderlecht weer voluit en ook nu weer resulteerde dit al snel in een doelpunt: Suarez kopte een corner door naar Frutos die de bal maar binnen te lopen had: 0-2.

Paars-wit controleerde de wedstrijd, maar speelde veelal met de handrem op. Enkele minuten voor affluiten moest ook Zitka vervangen worden. De Tsjech kwam in botsing waarbij hij vol geraakt werd in het aangezicht. Reservedoelman Davy Schollen mocht de laatste minuten volmaken.

Met 14 wedstrijden gespeeld heeft Anderlecht nu 29 punten en wordt het virtueel leider. Volgende week zaterdag komt Tubeke op bezoek in het Astridpark.

Score: 0-2
Goal(s): 04' Gillet (0-1), 50' Frutos (0-2)

Dender:Cédric Berthelin, Siebe Blondelle, Eric Deflandre, Pedrag Filipovic, Samuel Neva, David Destorme, Steve Jacobs (66' Michaël Wiggers), Fransisco 'Paco' Sanchez Davolio, Sulejman Smajic, Norman Sylla (66' Dieter Wittesaele), Bart Van den Eede (41' Daan De Pever)
Anderlecht:Daniel Zitka (88' Davy Schollen), Olivier Deschacht, Roland Juhasz, Arnold Kruiswijk, Jelle Van Damme (46' Mbark Boussoufa), Marcin Wasilewski, Lucas Biglia, Guillaume Gillet, Jan Polak, Nicolas Frutos, Matthias Suarez (73' Jonathan Legear)

Geel: 37' Samuel Neva, 43' Steve Jacobs, 77' Daan De Pever, 84' Marcin Wasilewski
Rood: /

Scheidsrechter: Claude Bourdouxhe
Stadion: Florent Beeckmanstadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.