Anderlecht wipt over Westerlo na 2-0 winst

ZATERDAG, 22 NOVEMBER 2008, 21:53 - Michaël

Anderlecht heeft vanavond met 2-0 gewonnen van revelatie Westerlo. Door deze zege wipt paars-wit in het klassement over Westerlo naar de derde plaats. Volgende week wacht Dender op verplaatsing.

Trainer Ariël Jacobs moest het tegen Westerlo stellen zonder Nicolas Frutos en Marcin Wasilewski wegens schorsing. Jan Polak was twijfelachtig maar raakte toch fit en begon in de basis. Ook Arnold Kruiswijk mocht opnieuw starten na zijn goede wedstrijd tegen Club Brugge.

Desondanks de barre weersomstandigheden lag het veld er goed bespeelbaar bij. Na een dikke tien minuten zette Legear voor vanop rechts waarna de bal via Van Damme tot bij Boussoufa komt. Die laatste trapt de bal voorbij Yves De Winter: 1-0. Anderlecht nam de wedstrijd helemaal in handen zodat Westerlo niet van zijn helft af geraakte. In de laatste seconden van de eerste helft kon Legear de 2-0 binnentrappen, maar de doelman van Westerlo was bij de pinken.

Beide ploegen begonnen aan de tweede helft met dezelfde 22 acteurs. Anderlecht besefte dat één doelpunt verschil té nipt was en ging op zoek naar de 2-0. En dat een 1-0 nipt is bewees Tomou, want hij maakte ei zo na bijna de gelijkmaker. De partij werd steeds spannender want beide ploegen bleven er voor gaan en creëerden kansen. Zo kreeg Westerlo met Van Kerckhoven een superkans op de 1-1 maar Zitka pakte uit met een goede safe.

Pas twee minuten voor het einde kon Lucas Biglia de zege veilig stellen. De Argentijn maakte ruimte voor een schot en liet De Winter kansloos. Anderlecht wipt dus naar de derde plek in het klassement. Met Dender, Tubeke en Roeselare heeft Anderlecht in de komende drie wedstrijden op papier alvast gemakkelijke tegenstanders.