"Fit haalde Praet niveau van Gouden Schoen"

DINSDAG, 12 JANUARI 2016, 18:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Morgen wordt de Gouden Schoen 2015 uitgereikt. Een jaar geleden won Dennis Praet de trofee, maar 2015 werd niet zijn jaar. Maar voor Sporza-journalist Peter Vandenbempt was het voorbije jaar voor Praet niet zo slecht als sommigen wel denken.

Vandenbempt gaat ervan uit dat Praet morgen niet veel punten zal krijgen en dat komt niet omdat hij slecht speelde. “Als hij fit was, heeft Praet me niet ontgoocheld in 2015”, vertelt Praet. “Alleen was hij nauwelijks fit. De tweede helft van vorig seizoen ging helemaal verloren door een rugblessure.”

De laatste vier maanden van 2015 was Praet wel fit. “Dan was hij de barometer van Anderlecht. Speelde hij goed, dan Anderlecht ook. Samen met Defour bepaalt Praet het niveau waarop Anderlecht voetbalt.”

Liverpool

Vandenbempt zag Praet in 2015 ook vorderingen maken. “Hij is geen salonvoetballer meer. Heeft hij een mindere dag, dan werkt hij hard en hij schuwt het verdedigende werk niet. Fysiek is hij sterker, zijn actieradius is groter en zijn statistieken werden beter.”

En nu? De kans is groot dat Praet in juni vertrekt. Wie weet zelfs sneller. “Laat hem het seizoen maar volmaken bij Anderlecht. Hij moet fit blijven, zijn statistieken nog wat verbeteren en misschien nog eens kampioen worden met Anderlecht. Dan kan hij met een opgeheven hoofd naar een club als Liverpool. Een coach als Jürgen Klopp zou goed zijn voor zijn ontwikkeling.”
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.