"Spelers kopen? Constanter presteren ja"

ZATERDAG, 9 JANUARI 2016, 10:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Olivier Deschacht en Silvio Proto vroegen de voorbije week om versterking. Dit is bij Herman Van Holsbeeck in het verkeerde keelgat geschoten. Hij wijst naar enkele sterke prestaties in de heenronde en vraagt zich af waarom dit niet tegen elke ploeg kan.

"Er is inderdaad misschien een onevenwicht tussen jong en oud, maar tegen Tottenham, Monaco en Club Brugge toonden we tot wat deze groep in staat is", aldus Van Holsbeeck. "Waarom zit ik een week na die waw-prestatie in Brugge negentig minuten te zweten tegen Westerlo omdat we maar nipt winnen? We moeten regelmatiger presteren."

"Ik zal zeker spreken met bepaalde spelers. Uiteraard vergroot de kans op de titel als ik Messi en Ronaldo haal, maar we kunnen niet kopen en blijven kopen. De spelers moeten stoppen met naar het bestuur te wijzen. Zij voetballen, wij leiden de club. Onze kern moet niet onderdoen voor de concurrentie. En als Silvio niet begrijpt waarom Gillet vertrokken is, zal ik hem dat uitleggen."

Extra versterking zit er dan ook niet meteen aan te komen. "Enkel een rechtsbuiten die een topper is en waarover we het unaniem eens zijn dat hij een meerwaarde is, kan nog komen. Al zijn dit soort parels in januari erg moeilijk te vinden. De kans bestaat dat Galhardo onze enige wintertransfer is. Door zijn komst zijn alle posities dubbel bezet."



anderlecht-online forum