"Galhardo is beter dan eerste keuze Rodinei"

VRIJDAG, 8 JANUARI 2016, 07:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Als alles goed gaat, stelt Anderlecht weldra Rafael Galhardo voor als rechtsback. Wat mogen we van hem verwachten? "Hij is geen frivole Braziliaan. Hij heeft een goede mentaliteit en wil absoluut slagen", zo klinkt het.

Anderlecht Galhardo vandaag in La Manga. Hij zal bij paars-wit een contract tekenen tot 2020. Galhardo had bij Santos nog een contract tot eind dit jaar, maar wilde graag vertrekken. Hierdoor kon Anderlecht een relatief lage transfersom van één miljoen euro bekomen. Mogelijk kan dit nog wat oplopen omdat Galhardo voor dertig procent eigendom is van privé-investeerders.

Wie is Galhardo eigenlijk? Het Nieuwsblad nam contact op met Dominique Baillif, chef van de Braziliaanse voetbalwebsite Samba Foot. "Galhardo is stevig in de duel, heeft een goede techniek en prima passing. Hij is niet van de snelsten, maar lost dit op door een goed positiespel. Hij is zeker beter dan Rodinei, de rechtsback aan wie Anderlecht eerst dacht."

Galhardo is al 24 en speelt nog steeds in Brazilië. Dit komt door het dodelijk verkeersongeval van zijn broer twee jaar geleden. Hij en zijn familie hadden toen een lange rouwperiode nodig. "Maar nu is is hij gelanceerd", aldus Baillif. "Bij Gremio speelde hij het voorbije seizoen 45 wedstrijden en werd hij uitgeroepen tot beste rechtsback in de competitie. Hij genoot ook interesse uit Portugal en Duitsland."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.