Hasi: "Eén of twee spelers met meerwaarde halen"

WOENSDAG, 6 JANUARI 2016, 19:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Besnik Hasi werkt in Spanje met een groep die Guillaume Gillet zag vertrekken en nog geen nieuwkomers verwelkomde. Hoe kijkt hij hier tegenaan? "Het is belangrijk dat onze toppers in januari niet vertrekken", zo geeft hij aan.

“Het is hier fantastisch. We hebben geluk met het mooie weer en de velden zijn goed. Ideale omstandigheden om ons voor te bereiden", zo vertelt de coach bij Sporza.
 
Hasi moet in Spanje wel werken met een smalle kern. “We verloren Gillet, Najar is er niet bij, Defour is uitgevallen en vandaag was Praet niet op training: dat voel je wel inzake de kwaliteit van de training. Ik hoop dat we Najar volgende week kunnen recupereren. Praet zal niet erg zijn. Hopelijk valt het ook bij Defour mee.”
 
De fans wachten vol ongeduld op versterking. Hasi ook? “Ik weet dat het bestuur bezig is. De rechtsback is een prioriteit. Daar hebben we weinig keuze. Verder zullen we zien wat er nog bijkomt in januari. Ook op de flank missen we een speler die beslissend kan zijn met doelpunten en assists. Maar als we voor die positie iemand halen, moet het een meerwaarde zijn. Niet iemand in de breedte. Daarvoor hebben we genoeg jonge gasten.”
 
Deschacht gaf aan ‘mannen met baarden’ nodig te hebben en Hasi beaamt dit. “Dat hebben we de laatste maanden inderdaad gemist. Zeker als één of twee basisspelers missen. Met Dendoncker, Acheampong en Najar hebben we jongens die erg polyvalent zijn. Vallen zij uit, dan zitten we met en onevenwicht. De kern is niet te smal, maar kwalitatief moet het in de breedte wat verbeteren. “
 
“Het is belangrijk dat onze toppers in januari niet vertrekken. Als we één of twee spelers kunnen halen die een meerwaarde zijn voor deze groep, dan zitten we goed“, besluit Hasi.



anderlecht-online forum