Deschacht: "LA Galaxy? Ik blijf bij Anderlecht"

WOENSDAG, 6 JANUARI 2016, 19:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Olivier Deschacht bereidt met Anderlecht de tweede seizoenshelft voor. Sporza had een uitgebreid interview met hem. "Ik weet niet of onze jonge spelers nu al klaar zijn", geeft hij aan. "Enkele mannen met baarden zijn erg welkom."

"We willen kampioen worden en doorstoten in de Europa League. Dat kan met deze jonge spelers, maar je moet hen tijd geven", vertelt Deschacht. "Ik heb het volste vertrouwen in deze groep. De jonge spelers zullen zeker een grote carrière hebben en kunnen nog eens kampioen worden met Anderlecht, maar of ze er nu al klaar voor zijn, dat weet ik niet."

"Een paar extra mannen met baarden zijn welkom", gaat hij verder. "We hebben wel leiders, maar als zij uitvallen, hebben we een probleem. Defour is uitgevallen en Gillet is vertrokken: we kunnen dus nog enkele leiders gebruiken."

"Voorbije maanden niet rampzalig"

Anderlecht speelde geen geweldige heenronde. Te vaak gaf het niet thuis tegen zogenaamd kleinere tegenstanders. "We wilden soms iets te veel op automatische piloot spelen, maar dat lukt gewoon niet meer in België", beseft Deschacht. "Iedereen is zo sterk geworden en wil Anderlecht absoluut kloppen."

De verdediger wil echter ook het positieve niet vergeten. "De voorbije maanden waren nu ook niet rampzalig. We speelden enkele fantastische matchen en overleefden een moeilijke groep in de Europa League. We moeten het dus niet te negatief bekijken, maar wel beseffen dat het beter kan."

"LA Galaxy wil nu een verdediger"

De voorbije dagen werd Olivier Deschacht nadrukkelijk in verband gebracht met de Amerikaanse topclub LA Galaxy. Hoe zit dit? "Ze hebben mijn manager gebeld", geeft Deschacht toe. "Ze willen echter in januari iemand aantrekken. Ik heb het nog te veel naar mijn zin bij Anderlecht en beslis daarom om bij de club van mijn hart te blijven. Na het seizoen zien we nog wel. Het zou alleszins een ongelooflijke uitdaging zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.