Praet: "Anderlecht moet in de zomer kiezen"

WOENSDAG, 6 JANUARI 2016, 09:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met nog anderhalf jaar contract staan Dennis Praet en Anderlecht voor belangrijke maanden. Als paars-wit iets wil verdienen aan Praet, moet het hem ofwel in juni verkopen ofwel zijn contract verlengen. "Maar er waren nog geen gesprekken hierover", geeft Praet aan.

Vorige zomer werd er druk gespeculeerd over een transfer van Praet. Die kwam er toen niet. "Er waren enkele mooie ploegen geïnteresseerd, maar Anderlecht vroeg meer dan 12 miljoen euro. Niemand wilde dat betalen na mijn mindere tweede seizoenshelft, wat normaal is."

"Het klopt dat ik zin had om een stap hogerop te zetten en voelde me er klaar voor. Let wel: ik hoefde niet per se weg. Ik ben gelukkig bij Anderlecht en trots hier te mogen spelen."

Sterke onderhandelingspositie

"Het is soms frustrerend dat het voetbal een businesswereld is geworden", gaat Praet verder. "Anderzijds geldt dit ook voor mij. Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar. Hoe langer ik blijf, hoe sterker mijn onderhandelingspositie. Komende zomer moet Anderlecht kiezen. Of ze verkopen me voor een lagere prijs of ik doe mijn contract uit en vertrek gratis. Dat zou kapitaalsvernietiging zijn."

"Ik hoorde alleszins nog niets van de club om te praten over een nieuw contract. Of die er komen? Dat weet ik niet. Momenteel houd ik me daar niet mee bezig."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.