Opinie: Transferwinter 2016 (1)

MAANDAG, 4 JANUARI 2016, 21:32 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - OPINIES Andy Najar gaat niet mee op trainingskamp. Het is onduidelijk of hij echt geblesseerd is of last heeft van transferkoorts, maar in beide gevallen heeft Anderlecht een probleem.
 

​Binnen minder dan twee weken neemt Anderlecht het in de Ghelamco Arena op tegen leider AA Gent. Terwijl De Oost-Vlamingen niet meteen een basisspeler lijken te gaan verliezen en al vier(!) nieuwe spelers aantrok, verloor Anderlecht Guillaume Gillet en haalde het nog niemand.

De situatie van Najar, maakt de paars-witte situatie enkel nog ingewikkelder. Wie speelt er binnen dertien dagen op de rechtsachter? Dat het niet Guillaume Gillet, Anthony Vanden Borre of Ivo Pinto zou worden was al langer bekend. Vandaag werd dat lijstje aangevuld met twee nieuwe namen: Andy Najar en Petar Stojanovic.

Sta ons even toe om het cru te stellen:  ja, Anderlecht heeft een probleem. Als Najar vertrekt, is onze volledige rechterflank onthoofd.  In dat geval heeft Anderlecht geen enkele rechtsachter meer en welgeteld één zuivere rechtsbuiten: Ibrahima Conté. Gewogen, te licht bevonden en op weg naar de uitgang.

​Imoh Ezekiel bewijst al maanden tegen wil en dank dat hij geen rechtsbuiten is. Mahmoud Hassan speelde in het verleden zelden of nooit op rechts en de piepjonge Dodi Lukebakio  is eerder een links- dan een rechtsbuiten.

Ja, de transfermarkt is nog bijna vier weken open. Ja, er is nog tijd. Nee, we hoeven geen paniekaankopen. Maar nee, we hebben ook geen zin in een zoveelste mislukte transferperiode. Vergeef het ons.

Terug naar onze vraag: wie speelt er binnen twee weken op de rechtsachter? Wij gokken op dit moment op Michaël Heylen. Jean Kindermans verklaarde onlangs dat Heylen ook op die positie uit de voeten kan en wij zijn de laatsten om zijn oordeel in vraag te stellen.

We hadden Heylen graag de afgelopen weken al eens op de rechtsachter aan het werk gezien, maar onze gebeden werden niet verhoord. Heylen veroverde twee seizoenen geleden een basisplaats
tijdens een uitleenbeurt aan KV Kortrijk, maar is sindsdien de favoriete bankzitter van Besnik Hasi.

Anderlecht geeft even graag geld uit aan backs, als u en ik aan belastingen. De kans dat er deze winter een nieuwe rechtsachter komt die meteen een basisplaats verdient, lijkt ons aan de kleine kant.

Als er geen topper komt op de rechtsachter, is Najar laten gaan belachelijk en Heylen misschien wel de ideale stand-in voor zowel de rechtsachter positie als die van Kara. Ook de jonge toptalenten
Nathan De Medina (18) en Wout Faes (17) kunnen op de rechtsachter uit de voeten.

Het geld dat niet wordt verspild aan een minderwaardige rechtsachter, kan dan worden toegevoegd aan het budget voor de nieuwe rechtsbuiten.

Welke topper of welke tandem moet Anderlecht aantrekken voor de rechterkant? Laat het ons weten onder dit artikel. 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.