Wil Anderlecht Canesin terughalen?

DONDERDAG, 31 DECEMBER 2015, 10:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht gaat komende transferperiode op zoek naar twee spelers: een rechtsachter en een rechterflankspeler. Volgens Sportsactu.be denkt paars-wit voor die tweede positie aan een oude bekende: Fernando Canesin Matos.

Canesin speelde van 2009 tot 2013 voor Anderlecht. In het seizoen 2011-2012 speelde hij heel wat wedstrijden, maar onder John van den Brom verdween hij het seizoen erna volledig uit beeld. In de zomer van 2013 leende Anderlecht hem uit aan KV Oostende, dat hem een jaar later definitief overnam.

Bij Oostende ontwikkelde Canesin zich tot een gevaarlijke speler die voornamelijk vanop de rechterflank speelt. Wat Dennis Praet bij Anderlecht momenteel vanaf links doet, doet Canesin vanop rechts.

Volgens Sportsactu.be is Anderlecht onder de indruk van de evolutie die de intussen 23-jarige Braziliaan heeft doorgemaakt en zou hij optie nummer één zijn om de rechterflank te versterken. Hoewel Anderlecht en Oostende dichtbij elkaar staan in het klassement, lijken de onderhandelingen niet bij voorbaat kansloos. Beide clubs onderhouden erg goede relaties en bovendien beschikt Anderlecht nog over 50 procent van de transferrechten van Canesin.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.