Hasi : "Lukebakio speelde heel positieve wedstrijd"

MAANDAG, 28 DECEMBER 2015, 09:10 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Dodi Lukebakio kreeg gisteren zijn kans, en startte de wedstrijd op de rechterflank. De 18-jarige was meteen goed voor een assist en liet al mooie dingen zien. Maar Hasi wil niet meteen teveel druk leggen op de jongeling.

Besnik Hasi nam Lukebakio vorige zomer al mee op stage, maar vloog terug naar de beloften wegens meer dan eens te laat komen: "Maar bij de beloften was hij zo goed als elke match beslissend, dus heb ik hem weer bij de A-kern genomen", geeft de coach toe.

"Ik vond zijn wedstrijd zéér positief. Hij heeft duidelijk vooruitgang geboekt en was dreigend. Ik vond dit het goeie moment om hem te brengen. Hopelijk kan hij de lijn doortrekken in januari. Maar ik wil nu ook niet teveel druk op zijn schouders leggen, hij is tenslotte nog maar 18", aldus Hasi.

Met het vertrek van Guillaume Gillet heeft Anderlecht problemen op de rechtsback en er is nog niet meteen een vervanger voorhanden, toch denkt Hasi al verder: "Als ik Najar eventueel op de rechtsback moet zetten, dan kan Dodi de rechterflank voor zijn rekening nemen."



anderlecht-online forum