Hasi: "Op zoek naar defensieve kopkracht"

ZATERDAG, 26 DECEMBER 2015, 08:07 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Besnik Hasi heeft kopzorgen, niet alleen verliest hij Guillaume Gillet, de coach vreest ook dat zijn spelers zich niet meer kunnen opladen voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. Hasi houdt zijn hart al vast voor de wedstrijd tegen Westerlo. 

Redelijk frappant vond ondergetekende het toch om de coach te horen zeggen: "Westerlo is voor ons een risicomatch, het is een staartploeg en veel spelers zitten al met vakantie in hun hoofd, vooral de buitenlandse", maar soit, die discussie gaan we hier nu niet aangaan. 

De coach vreest dus (opnieuw) voor de mentaliteit komende zondag: "Maar iedereen moet echt zijn job doen", benadrukt Hasi. 

Stilstaande fases

Anderlecht heeft het slechtste rapport als het aankomt op stilstaande fases. En dan moet het ook nog eens Guillaume Gillet laten gaan.
"We hebben nochtans al heel veel op stilstaande fases getraind", geeft Hasi toe, "Gillet ruimde met zijn kopkracht heel veel op in de eerste zone, maar hij vertrekt nu. Er moet dus een sterke verdediger in zijn plaats komen, met kopbalsterkte. Kara zou een paar goals moeten maken met de kop, maar dat lukt hem tot hiertoe niet."

Winterstage

Er werd al hard gewerkt op stilstaande fases, en dat is ook het plan tijdens de winterstage: "Juhasz en Wasilewski waren daar specialisten in, maar die hebben we niet meer. We trainen er heel hard op en gaan dat ook blijven doen tijdens de winterstage", is Hasi eerlijk, "Het spijtige is dat wat we inoefenen er niet uitkomt tijdens de wedstrijden."

"Het is nochtans een heel belangrijk onderdeel, want als daarbovenop de topspelers het nalaten, dan missen we de stabiliteit om een match te winnen. Dat is ook de reden waarom we al zoveel hebben gelijk gespeeld", aldus nog Hasi.



anderlecht-online forum