Gillet redt zwak Anderlecht in blessuretijd

WOENSDAG, 23 DECEMBER 2015, 22:36 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht is op het veld van Sporting Lokeren niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel. Sergiy Bolbat bracht Lokeren op voorsprong, maar Guillaume Gillet redde in blessuretijd een punt voor paars-wit. .

De eerste tien minuten waren om snel te vergeten. Na elf minuten werd een poging van Matias Suarez van de lijn geveegd, vijf minuten later raakte Jaja Coelho de paal. Anderlecht monopilseerde het balbezit in de rest van de eerste helft, maar kwam niet meer verder dan een paar kleine kansen. 0-0 halverwege.

Identiek verhaal in de tweede periode. Na een verkenningsperiode hield Silvio Proto Bolbat van de openingsgoal, twee minuten later trof Okaka de paal. De wedstrijd kabbelde verder, Lokeren beperkte zich tot verdedigen en Anderlecht ontbeerde de creativiteit om de boel te forceren.

Een kwartier voor tijd bracht Bolbat de thuisploeg op voorsprong. Een paars-wit slotoffensief bleef uit, maar diep in blessuretijd kopte uitgerekend Gillet paars-wit op gelijke hoogte.

Na de topprestatie tegen Club Brugge, stelde Anderlecht vandaag opnieuw zwaar teleur. Anderlecht slaagde er dit seizoen nog niet in om meer dan twee opeenvolgende competitiewedstrijden te winnen. Anderlecht moet die wisselvalligheid dringend laten varen als het wilt meedoen voor de prijzen.