Acheampong: "Ik ben weer gelukkig op Anderlecht"

WOENSDAG, 23 DECEMBER 2015, 09:28 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Frank Acheampong stond vorige zomer nog dicht bij een transfer na Marseille, maar daar is nu geen sprake meer van. De Ghanees komt meer aan spelen toe en is gelukkig bij paars-wit. Stilaan voelt hij zich ook thuis op de linksback positie.

"Aan Marseille denk ik niet meer, ik ben gelukkig op Anderlecht", zegt de Ghanees, "Ik doe het goed op de linksback en ik heb de kans om door te groeien. Ik leg er ook heel veel kilometers af want ik moet de hele flank voor mijn rekening nemen. Mijn voorzetten zijn ook beter als linksachter, ik krijg daar de tijd om geconcentreerder voor te zetten."

Medische staf

Acheampong stond tegen Club Brugge in de basis nadat hij drie weken niet kon spelen door een overstrekking van de knie. Dat de Ghanees terug kon spelen is te danken aan de medische staf.
"Ik kreeg zoveel extra oefeningen dat ik soms dacht dat de medische staf me wilde vermoorden. Ze bleven mij maar pushen en investeerden heel veel tijd in mij. Toch een bewijs dat ik belangrijk ban op Anderlecht. Uiteindelijk speelde ik 70 minuten zonder problemen tegen Brugge, nadien kreeg ik krampen. Ik was blij dat ik een rol speelde in de topper. Als linksback."

Te vaak buitenspel

De Ghanees zijn sterkte zit hem in zijn snelheid, al wil hij soms dat hij wat trager is omdat hij door zijn snelheid nogal vaak buitenspel staat: "Maar de fysiektrainer blijft erop hameren dat mijn sprint mijn allergrootste wapen is. Het is vooral mijn timing waar ik moet aan werken."

Bevestigen tegen Lokeren en Westerlo

Anderlecht is er nog niet, dat weet ook de Ghanees: "We moeten nu bevestigen tegen Lokeren en Westerlo. Ondertussen beseffen we allemaal dat we op basis van talent geen wedstrijd kunnen winnen en zeker geen kampioen worden. We moeten blijven vechten als een team."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.