Heylen: "Kans gekregen en gegrepen"

MAANDAG, 21 DECEMBER 2015, 09:49 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Doordat Bram Nuytinck nog teveel last had van een ingreep, kreeg Michael Heylen gisteren zijn kans in de defensie. En hij deed dat met verve, na de wedstrijd kreeg hij dan ook, terecht, felecitaties van ploegmaats en de trainer. 

Stond Nuytinck nog onzeker en wankelend te verdedigen als hij zijn kans kreeg, dan was Heylen onverzettelijk en alert in elk duel. Geen gemakkelijke opgave als je bedenkt dat de verdediger nog geen minuut speelde in competitie. 

"Zaterdag hoorde ik dat ik zou spelen", zegt Heylen, "Ik speel bijna nooit en dan spelen op Brugge is niet gemakkelijk. Maar als je die kans krijgt dan moet je ze grijpen. Ik had niets te veliezen, dus dan kan je gewoon vrijuit spelen en je niets aantrekken.

"Nu is het wachten op mijn volgende kans al besef ik dat Kara op nummer één staat. We hebben de beste defensie van de competitie, logisch dus dat Kara in de ploeg blijft. Ik blijf elke kans grijpen en blijf zo druk zetten op bestuur en trainer", aldus Heylen.

Uitleenbeurt

Heylen wil vooral meer spelen en stuurt dus aan op een uitleenbeurt na Nieuwjaar, al staat Anderlecht niet te springen om hem uit te lenen. En na zijn sterke prestatie van gisteren zal de wil om hem uit te lenen nog minder zijn.

"Ik zou vooral meer willen spelen", is Heylen duidelijk, "Als Anderlecht mij niet wil uitlenen zal ik gewoon hard blijven werken voor mijn volgende kans. Ik hoop in ieder geval dat ik vandaag punten heb gescoord. In het voetbal kan het soms snel gaan. Ik blijf werken om te tonen dat ik er ook wel kan staan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.