Gumienny verdedigt zijn beslissingen

MAANDAG, 21 DECEMBER 2015, 09:23 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De wedstrijd van gisteren in Jan Breydel, kan ook omschreven worden als de grote Serge Gumienny show. Zelden werd een wedstrijd zo bepaald door de beslissingen van de grens- en scheidsrechters. De ref geeft tekst en uitleg bij zijn beslissingen.

Gumienny schuifde de zwarte piet vooral toe naar de pers en de media: "De pers en de media hebben al voor veel opschudding gezorgd door mijn aanstelling, daardoor hebben ze de druk alleen maar opgevoerd. Zo krijg je al lang voor de wedstrijd hoogspanning. Ik geef toe dat ik veel kaarten heb getrokken, maar dat lag vooral aan de spelers die niet wilden meewerken. Toen ik Praet geel gaf, wou ik een signaal geven dat ik geen tijdrekken wou."

De scheidrechter geeft uitleg bij de betwistbare fases.

Fase 1:
Vossen vraagt een strafschop na contact zogenaamd contact met Deschacht
"Vossen draait zich en glijdt weg. Ik zag geen fout van Deschacht."
Een juiste beslissing blijkt later na het zien van de beelden.

Fase 2:Engels kopt en de bal komt in de voeten van Okaka, die op zijn beurt buitenspel staat, maar de bal komt van de tegenstander. Toch wordt de goal afgekeurd voor buitenspel.
"We hebben er over gesproken met hele scheidrechtersteam. Voor mij komt Okaka terug uit buitenspel enkel hij en hij zet de verdediging onder druk. Hij haalt voordeel uit zijn positie en scoort."
Een foute belsissing, als Proto uittrapt staat Okaka buitenspel maar hij neemt niet deel aan de actie. Het moment dat Engels de bal kopt begint een tweede fase en staat Okaka niet buitenspel.

Fase 3:Brugge scoort terwijl drie spelers buitenspel staan, Gumienny keurt het doelpunt goed.
"Als het buitenspel was, dan geven we de fout toe. Een spijtig voorval, maar voor de assistenten gaat het soms zo vlug, dat die fouten gebeuren."
De bal vertrekt bij Engels die buitenspel staat, de goal moet dus altijd afgekeurd worden.

Fase 4:Vormer scoort na een voorzet van Meunier die zogezegd buitenspel staat, Gumienny keurt het doelpunt af
"Als Meunier geen buitenspel stond, dan geven we onze fout toe."
Meunier staat geen buitenspel, het doelpunt wordt dus onterecht afgekeurd

Fase 5:Suarez wordt ten val gebracht door Meunier. Gumienny fluit penalty
"Naar mijn mening was Suarez sneller dan Meunier. Meunier speelde de bal maar hij tikte ook Suarez en duwde hem zelf. Ik heb de beelden gezien en ik blijf mijn strafschop verdedigen."
De strafschopfase blijft twijfelachtig. Suarez krijgt een lichte duw en gaat neer. Maar hoe dan ook blijft het een lichte strapschop.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.