Anderlecht slaat Brugse thuisreputatie aan diggelen

ZONDAG, 20 DECEMBER 2015, 17:33 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht verpulverde zonet de grote concurrent uit Brugge met 1-4. Paars-wit springt zo naar de tweede plaats, op drie punten van leider Gent dat straks nog aan de slag gaat. Anderlecht heeft wel nog een inhaalmatch te goed.

De bezoekers moesten timmeren aan hun basisploeg wegens schorsingen. Dendoncker kwam weer op het middenveld terecht. Heylen stond centraal en Acheampong en Gillet bezetten de backs. Ondanks deze verschuivingen startte de Brusselaars uitstekend. Ze namen de match in handen en na zes minuten stond het al 0-1. Acheampong raasde voorbij zijn mannetje, trok de bal voor doel en Okaka schoof binnen.

Het bleef al Anderlecht wat de klok sloeg, al temperde een irritant fluitende Gumienny het enthousiasme met een paar belachelijke gele kaarten. De druk van Anderlecht bleef aanhouden en de kansen volgden. Praet verdubbelde de score tien minuten voor de rust met een pegel in de linker benedenhoek. Okaka trof net voor de rust nog de lat met een prachtig schot. 

Brugge stelde er weinig tegenover. Een schotje van Simons was zowat het enige gevaar. De thuisploeg claimde echter nog een strafschop toen Vossen ten val kwam in de zestien na een tackle van Deschacht. Uit de herhaling bleek echter dat Deschacht noch man noch bal raakte.

Brugge kwam met vernieuwde moed uit de kleedkamers, maar Anderlecht bleef voorlopig baas. Okaka zag de 0-3 afgekeurd toen hij keeper Bruzzese lobde. De Italiaan liep buitenspel, keerde dan terug en ging druk zetten op Engels die slecht terug kopte. Op die manier kon de Anderlechtspits scoren, maar hij werd twijfelachtig afgevlagd voor voorafgaand buitenspel.

Dit was echter het sein voor Brugge om naar voren te trekken. En de 1-2 viel al snel. Denswil schoot het leer tegen de touwen, maar ook in deze fase stonden er drie Bruggelingen offside. De goal ging onterecht door. Anderlecht kraakte nu en kon de bal niet meer vasthouden. Proto dook een knal van Vormer uit het doelvlak en hield even later de doorgebroken Izquierdo van de gelijkmaker met een prachtige redding. Na goed combinatiespel kwam Vormer alleen voor Proto en hij tikte binnen, maar er was echter al (onterecht) gevlagd voor buitenspel.

Gumienny was vervolgens de pedalen helemaal kwijt en deelde nog een berg kaarten uit. De teller zou eindigen op 11 keer geel. Suarez liet het niet aan zijn hart komen. Op een zeldzame tegenaanval ging hij op wandel door de Brugse afweer. Meunier kwam hard invliegen en had in eerste instantie ook de bal, maar het leer ging toch op de stip. Andermaal een twijfelachtige beslissing, maar Suarez, die zelf achter de bal ging staan, jaagde de elfmeter mooi in het dak van het doel: 1-3. 

De wedstrijd was nu gespeeld. Brugge probeerde nog wel met de moed der wanhoop maar liep nog tegen een vierde treffer aan. Een enig mooie één-twee tussen Praet en Okaka zette de Gouden Schoen alleen voor de Brugse doelman. Na wat zolenwerk dropte hij de bal in de kortste hoek binnen: 1-4.

Resultaat: 1-4
Goal(s): 6’ Okaka 0-1, 35’ Praet 0-2, 58' Denswil 1-2, 79’ Suárez 1-3 (pen), 90’ Praet 1-4

RSC Anderlecht: Proto, Gillet, Heylen, Deschacht, Acheampong (69' N'Sakala), Dendoncker, Defour (76' Tielemans), Praet, Ezekiel, Suarez (89' Sylla), Okaka.
FC Brugge: Bruzzese, Meunier, Engels, Denswil, De Bock, Simons, Vormer, Vazquez, Izquierdo(75' Pereira), Vossen(85' Vanaken) et Diaby(46' Refaelov).

Geel: Praet, Deschacht, Simons, Izquierdo, Acheampong, Vossen, Meunier, Vanaken, Vormer, N’Sakala, Vazquez
Rood:

Scheidsrechter: Serge Gumienny
Stadion: Jan Breydel



anderlecht-online forum