Samenwerking met KV Oostende

ZATERDAG, 12 DECEMBER 2015, 09:29 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE RSC Anderlecht en KV Oostende gaan samen een samenwerkingsverband aan omtrent jonge talenten. Het principe is simpel: wordt er een jong talent ontdekt en is er niet direct plaats bij paars-wit dan mag die bij KV Oostende verder rijpen.

De juiste modaliteiten moeten nog uitgewerkt worden. Feit is dat beide clubs eigenaar zijn van het jonge talent, wat juridisch geen probleem is in België. Breekt de jonge speler door dan kan Anderlecht hem opeisen. Wordt hij verkocht, wordt de transferprijs gelijk verdeeld onder beide clubs. 

Dat zijn althans de grote lijnen van het samenwerkingakkoord dat in de maak is. Herman Van Holsbeeck ziet het alvast positief in: "Alles wat ons voetbal beter kan maken staan wij positief tegenover. Beide ploegen staan nu wel dicht bij mekaar in het klassement dat kan misschien wat moeilijk worden, maar met goede afspraken moet dat lukken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.