Anderlecht in 2de helft voorbij Germinal Beerschot

ZONDAG, 2 NOVEMBER 2008, 22:28 - Michaël

Anderlecht heeft de drie punten gehaald op het veld van Germinal Beerschot. Het won met 1-3, nadat het eerst op achterstand kwam. Paars-wit zette na de rust de scheve situatie recht en scoorde drie keer.

Jacobs begon aan de wedstrijd met hetzelfde team als tegen KV Mechelen. Jonathan Legear zat niet in de kern wegens ziekte.

GBA is altijd al een geduchte tegenstander geweest voor Anderlecht en dat werd deze wedstrijd nog maar eens duidelijk. Het was de thuisploeg die namelijk het vurigst start ging wat na 12 minuten in de eerste helft resulteerde in een doelpunt: 1-0. Pas na dit doelpunt kwam Anderlecht iet of wat op dreef maar lang duurde dat niet. Paars-wit kreeg tijdens die 15 minuten dat het in de wedstrijd zat maar een beperkt aantal kansen. Daarna was het weer aan de ratten om de hoofdrol op de eisen.

In de tweede helft was het Anderlecht dat beter uit de startblokken kwam. Na amper 2 minuten kon Van Damme bijna de gelijkmaker binnentrappen. In de 63ste minuut was het dan wel raak en stond de 1-1 op het scorebord. Het was Wasilewski die met een gelukje de bal in het doel werkte. Amper 4 minuten later stond het al 1-2, nu na een doelpunt van Gillet. Nog eens 4 minuten later scoorde ex-GBA'er Losada de 1-3.

Anderlecht controleerde de wedstrijd nu volledig, maar beëindigde de partij met tien nadat Roland Juhasz zijn 2e geel van de avond kreeg na een onnodige overtreding.

Dankzij deze overwinning wipt Anderlecht over Standard en Genk naar de tweede plek in het klassement. Volgende week zaterdag, 8 ontvangt Anderlecht in het Astridpark Lokeren. De club uit het Waasland staat op de 8ste plek in het klassement.

Score: 1-3
Goal(s): 12' Malki (1-0), 63' Wasilewski (1-1), 67' Gillet (1-2), 71' Losada (1-3)

Germinal Beerschot:Proto, Dheedene,Monteyne, Dooren, De Wree, Fadiga, Haroun, Né (80' Munyaneza), Tormena , Wamfor, Malki
Anderlecht: Zitka, Deschacht, Juhasz, Van Damme, Wasilewski, Biglia, Gillet, Losada (83' Sare), Boussoufa, Frutos (89' Kruiswijk), Vlcek (59' Chatelle)

Geel: 33' Juhasz, 38' Wasilewski, 45' Fadiga, 56' Tormena, 89' Juhasz
Rood: 89' Juhasz (2x geel)

Scheidsrechter: Jérôme Efong Nzolo
Stadion: Het Kiel