"Belangrijke wedstrijd voor Tielemans"

DONDERDAG, 10 DECEMBER 2015, 12:51 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Door de schorsing van Steven Defour wordt er vanavond vooral gekeken naar Youri Tielemans. De laatste weken haalt hij niet zijn verwachte niveau, maar dat wel wat normaal volgens Herman Van Holsbeeck: "Hij is tenslotte nog altijd maar 18."

"Youri is schtterend begonnen in de A-ploeg, het is dus niet simpel om dat elk jaar opnieuw te doen. Hij moet vooral die over-mijn-lijk mentaliteit nu krijgen. Hij weet ook dat vananvond een belangrijke wedstrijd is voor hem. Het is nu dat ze naar hem komen kijken, bij de Europese matchen, gelukkig niet naar de wedstrijden zoals tegen Kortrijk", zegt de general manager, "Maar ik twijfel er niet aan dat Youri er zal staan tegen Qarabag."

Transfer

"Van een transfer is er nu nog geen sprake", gaat Van Holsbeeck verder, "Ondanks de vele geruchten, beseft Youri ook dat hij niet veel speelminuten zou krijgen indien hij nu vertrekt naar een grote buitenlandse club. En dat is iets wat hij nu nodig heeft, speelminuten. Youri zit nu in een periode waardoor hij door bijna iedereen gevolgd wordt."



anderlecht-online forum