Kara: "De belangrijkste match uit mijn carrière"

WOENSDAG, 9 DECEMBER 2015, 19:55 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Kara Mbodj mocht naast Besnik Hasi plaats nemen op de persconferentie naar aanleiding van Europese wedstrijd tegen Qarabag. En ook de Senegalese verdediger beseft het belang van de wedstrijd: "Dit wordt de belangrijkste wedstrijd in mijn carrière."

RSC Anderlecht tracht donderdag tegen het Azerbeidzjaanse Qarabag de kwalificatie voor de zestiende finales van de Europa League af te dwingen. Bij winst is paars-wit sowieso geplaatst, maar ook een gelijkspel kan volstaan. Monaco mag dan in Londen niet winnen van Tottenham. Een nederlaag tegen Qarabag betekent de uitschakeling.

"We hebben alles nu in eigen handen", gaat Mbodj verder, "We moeten proberen om onze netten schoon te houden zodat we zelf niet al te veel moeten scoren. Het is nu aan ons om het waar te maken."

Genk

Vorige zondag ging Anderlecht op bezoek bij de ex-club van Kara, de score bleef steken op 0-0, en dat is grotendeels dankzij de Senegalees, al wil hij die eer niet alleen opstrijken: "Het was zeker niet alleen mijn verdienste, ook die van de doelman, de andere verdedigers en het hele team. Verdedigen doe je samen en begint vooraan.”

Oostende

Zijjn eerste wedstrijd voor paars-wit was op Oostende, een desatreuze wedstrijd, maar daar denkt de verdediger niet meer aan:  “Daar denk ik al lang niet meer aan. Alleen de pers blijft dat bovenhalen. Ik weet wat mijn doelen zijn en waarom ik naar Anderlecht gekomen ben. Jullie verwachten dat ik weer doelpunten ga binnenkoppen, zoals ik vaak bij Genk deed. Dat zou leuk zijn, maar in de eerste plaats is mij taak verdedigen.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.