Hasi: "Mentaliteit zat goed"

MAANDAG, 7 DECEMBER 2015, 07:32 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Besnik Hasi was tevreden met wat zijn ploeg bracht in de Cristal Arena. Al is er hier en daar nog wat werk. Maar hij zag een ploeg die weer liep voor mekaar en dat stemt hem uiterst tevreden. Al moet het tegen Qarabag beter.

"We misten finesse en kwaliteit bij de laatste pass maar ik ben heel tevreden over de samenwerking en de vechtlust dat mijn ploeg hier gebracht heeft", zegt Hasi, "De mentaliteit zat goed, als er één ploeg verdiende te winnen waren wij dat, vind ik."

Matias Suarez

Suarez stond 90 minuten tussen de lijnen, ook daar ziet de coach een positieve vordering: "Hij was heel actief. Ik ben blij met wat hij al brengt. Na het vertrouwen moet hij nu nog snelheid krijgen. Maar aan de bal heeft hij al heel wat kwaliteiten. Als de ploeg voor iedereeen wil werken is het voor Mati ook makkelijker voetballen. De spelers maakten hier weer hun truitje nat voor elkaar, dat was in Kortrijk niet het geval."

Dennis Praet

"De wisselwerking tussen Praet en Suarez was heel goed. Als die nog beter kan worden gaan we daar nog heel veel plezier aan beleven. Dennis groeit weer naar zijn beste niveau toe", aldus de coach.

Ook de defensie van Anderlecht stond er weer: "Ik heb ze dan ook allemaal aangepakt na de wedstrijd op Kortrijk en ze hebben goed geluisterd en gereageerd. Met een heel sterke Kara, deden mijn verdedigers het stuk voor stuk goed."

Meer finesse tegen Qarabag

Donderdag staat het Europees duel tegen Qarabag op het programma, Anderelcht moet winnen wil het Europees overwinteren. "Tegen Qarabag zullen we toch nog wat meer finesse moeten brengen in die laatste meters. We moeten meer de juiste keuze maken en de laatste pass moet beter. De mentaliteit en collectiviteit van tegen Genk moeten we doortrekken tegen Qarabag, plus offensief nog meer kwaliteit brengen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.