Hasi: "Wij waren niet goed. Wij, ik dus ook niet"

ZATERDAG, 5 DECEMBER 2015, 08:40 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Besnik Hasi steekt zich niet weg na de glansloze bekeruitschakeling op Kortrijk. "We waren niet goed op Kortrijk. Wij. Ik dus ook niet", zegt de coach. Maar Hasi ik klaar om het gevecht opnieuw aan te gaan. 

"We hebben de 4-2 nederlaag op Kortrijk moeilijk verteerd", geeft Hasi toe, "Donderdag op de nabespreking is de manier waarop we verloren hebben aan bod gekomen. Wat er juist gezegd is blijft binnenskamers. Uiteindelijk kan je blijven analyseren er zijn gewoon teveel individuele fouten gemaakt. Onze positie bij stilstaande fases was niet goed. De manier waarop we die tegendoelpunten incasseerden was ook frappant. Vier tegengoals, sinds ik hier coach ben had ik dat nog niet meegemaakt."

Mentaliteit

Het is niet de eerste keer dat Hasi het excuus 'mentaliteit' gebruikt, maar ergens is het toch de taak van een coach om zijn spelers te motiveren. 
"Winnen en verliezen doen we samen. We waren niet goed. En ik benadruk, wij. Ik dus ook niet. Ik kijk niet alleen naar de spelers, ook naar mezelf", aldus de coach. "Of ik de dingen anders moet aanpakken? Op het moment zelf denk je altijd dat je alles gedaan hebt om je spelers te motiveren."

"Misschien zal ik de zaken anders gaan aanpakken. Het is mijn taak als coach om de spelers te motiveren. Langs de andere kant, als je voor Anderlecht speelt dan weet je dat je elke wedstrijd top moet zijn."

Individuele kwaliteit

"Op talent matchen beslissen, dat kunnen we niet", is Hasi eerlijk, "We hebben geen spelers die met een flits een wedstrijd kunnen beslissen. Nu moeten we het hebben van het collectief, de mentaliteit en de discipline. Als we dan ook nog eens bepalende spelers moeten missen zoals Praet, Kara en Suarez, dan zijn we kwetsbaar."

Versterking

"Deze kern is niet breed genoeg, dat is nu wel bewezen. De invallers hebben niet gevochten voor hun plaats. Er is concurrentie op misschien twee of drie posities. Als Sylla zo blijft spelen kan ik hem wisselen met Okaka. Een Suarez in vorm speelt altijd en dan moeten de andere aanvallende spelers zicht vragen stelllen. Maar daar stopt het", een duidelijke roep naar versterking van Hasi.

Maar Hasi wil ook niet dat Anderlecht zomaar iemand aantrekt tijdens de wintermercato: "Als we iemand halen, zal die speler een directe meerwaarde moeten hebben voor de ploeg. Daarna kunnen we eventueel aan versterking in de breedte denken."

Reactie tegen Genk

Zondag trekt Anderlecht naar Genk, supporters en bestuur verwachten een reactie op het veld na de bekeruitschakeling: "Anderlecht moet altijd reageren", zegt Hasi, "Als we gelijkspelen of verliezen is dat hier al een drama. Maar Genk komt ook uit een moeilijke periode. Het zal ervan afhangen welke ploeg het eerst de andere kan pijn doen."

 



anderlecht-online forum