Opinie: Mentaliteitsprobleem (bis, tris, …)

DONDERDAG, 3 DECEMBER 2015, 11:48 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES Het was gisteren in het Guldensporenstadion huilen met de pet op. Anderlecht liet zich als een gewillig dier naar de Kortrijkse slachtbank leiden.

Hebben we het de laatste tijd al niet wat te veel gehoord: er is een gebrek aan mentaliteit. Waar zijn we dan mee bezig, vraag ik mij af. Is het  van een profvoetballer echt te veel gevraagd om twee keer per week voluit voor de winst te gaan? Ze krijgen toch ook maandelijks hun loon voluit gestort.
 
Persoonlijk ben ik niet zo voor trainer wissels. Ik heb daar nooit het nut van ingezien. Maar eerlijk? Nu begin ik mij toch vragen te stellen. Wordt het niet hoog tijd dat iedereen zijn hand op het hoofd legt, kijkt wie eronder staat en dan zijn conclusies trekt?

Ik snap het niet. Echt niet. Leg het mij uit alstublieft, want het raakt er niet in. Hoe kan je zo je supporters (opnieuw) in de steek laten. Zijn spelers en staf het verhaal van Qarabag nu al vergeten? Na een erg moeizame 3-2-overwinning tegen de laatste in de stand  heb je  niet het recht om naar Kortrijk te trekken met het idee van: ‘we zullen dat varkentje eens rap wassen’. Awel het varkentje is gewassen, alleen was het het  paars-witte varken.
 
Was het gisteren ‘De Schreeuw’ op het veld, dan is dit nu de schreeuw van een paars-wit hart dat bloedt bij zoveel onwil en/of onkunde. Bestuur, trainer, staf: aan u om te oordelen wat van de twee het grootste probleem is. En daarna: doe er iets aan. Het doet pijn om ons geliefde Anderlecht zo te zien stuntelen en ten onder gaan. Dit is ons Anderlecht niet, dit is een flauw aftreksel van wat het zou moeten zijn. Toon dat jullie respect hebben voor de supporter en pak het probleem bij de wortel aan.
 
Had Vanden Borre gelijk? Wie weet. In de nasleep van zijn beruchte uitspraken is er, zeker door de club, voornamelijk op de boodschapper geschoten. Over de boodschap zelf hoorden we amper iets, die werd amper weerlegd. Omdat men besefte dat er een grond van waarheid inzat? Het is niet door Vanden Borre nu te verheerlijken dat de dingen gaan veranderen. Ook hij zou deze ploeg niet op sleeptouw kunnen nemen, dat bleek vorig seizoen want toen stelde het mentaliteitsprobleem zich ook al. Uiteindelijk is met zijn uitspraken niemand geholpen, zeker hijzelf niet. Het heeft nu geen zin om op hem te blijven  roepen. Hij zal niet terugkeren. What done is done. Time to move on.
 
 



anderlecht-online forum