Anderlecht huiswaarts met het schaamrood op de wangen

WOENSDAG, 2 DECEMBER 2015, 23:06 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Het matige spel van Anderlecht van de laatste weken heeft nu voor het eerst ook voor haverij gezorgd. KV Kortrijk maakte paars-wit vanavond belachelijk en won makkelijk met 4-2. Zo mag Anderlecht zijn bekerambities weeral opbergen.

Anderlecht had de eerste kans van de match met een bal op de lat van Defour (vrije trap). Daarna was het al Kortrijk wat de klok sloeg. De thuisploeg speelden de Brusselaars op een hoopje en scoorden drie maal in het eerste half uur. Poulain profiteerde van een blunder van Roef, Chanot devieerde een corner in doel en Van Eenoo scoorde met een afgeweken schot: 3-0! En paars-wit mocht zich dan nog gelukkig prijzen dat Papazoglou en De Smet het licht niet helemaal uit deden.

Nog voor de rust, en na de eerste geslaagde Brusselse aanval, bracht Ezekiel hoop. Okaka en Gillet waren nog dichtbij een tweede pot, maar Sifakis stond goed te keepen.

De bezoekers hadden hun lesje trouwens nog niet helemaal geleerd en kregen meteen na de rust opnieuw een opdoffer te verwerken. Marusic mocht rustig de zestien in wandelen en scoorde met een strak schot en met hulp van de paal. Pas dan vonden onze paars-witte 'helden' het welletjes. Coach Hasi schakelde om naar een driemansverdediging en bracht Sylla en Suarez voor Ezekiel en N'Sakala. De druk nam toe en Defour milderde na het uur met een vrije trap: 4-2. Een derde goal hing in de lucht, maar het Anderlechtse samenspel was te chaotisch om Kortrijk echt uit verband te spelen. Kortrijk bleef al bij al makkelijk recht en kwam nog dicht bij een vijfde doelpunt.

Anderlecht mag dus met het schaamrood op de wangen terug naar Brussel. Het bekeravontuur is al meteen gedaan, maar veel tijd om zich te bezinnen krijgen de spelers niet. Zondag wacht Genk en dan zal het zeker beter moeten, vooral qua mentaliteit en kwaliteit.

Resultaat:4-2
Doelpunten: 7' Poulain 1-0, 23' Chanot 2-0, 28' Van Eenoo 3-0, 33' Ezekiel 3-1, 49' Marusic 4-1, 64' Defour 4-2

Kortrijk:Sifakis, Marusic, Chanot, Poulain, De Mets, Tomašević, Gigot, D'Haene (90' + 4' Van Loo), Van Eenoo (88' Boyer), De Smet (70’ Pavlovic), Papazoglou 
Anderlecht:Roef, Gillet, Nuytinck, Deschacht, N'Sakala (60' Suarez), Najar, Defour, Tielemans, Ezekiel (60' Sylla), Conte (51' Kawaya), Okaka
 
Gele kaarten: 7'Chanot, 43' N'Sakala, 62' Poulain, 63' Van Eenoo
Rode kaarten: 87' Chanot
 
Stadion: Guldensporenstadion
Scheidsrechter:Serge Gumienny



anderlecht-online forum