Dembélé neemt Anderlecht oververdiend punt af

VRIJDAG, 6 NOVEMBER 2015, 07:34 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn stunt tegen Tottenham niet kunnen herhalen. Paars-wit zag een ijzersterke tweede helft bijna beloond met een punt, maar een Moussa Dembélé besliste er anders over met een loepzuivere knal in de winkelhaak.

Besnik Hasi verraste door Fabrice N'Sakala aan de aftrap te brengen en de Fransman zou geen slechte partij spelen. Het was er niet aan te zien dat hij dit seizoen nog geen minuut gespeeld heeft voor Anderlecht. Acheampong begon links vooraan in de 4-3-3 en Ezekiel verhuisde hierdoor naar de bank.

De Brusselaars begonnen sterk aan de partij. Tijdens het eerste kwartier lieten ze zien dat hun overwinning van twee weken geleden geen toevalstreffer was. Okaka kreeg enkele kansen en een schot van Defour ging net over. Naarmate de eerste helft vorderde, trok Tottenham het laken steeds meer naar zich toe. Dit resulteerde op het halfuur in een doelpunt van Kane: 1-0.

Anderlecht begon aan de tweede helft zoals aan de eerste: met balbezit op de helft van Tottenham. Deschacht rukte regelmatig mee op en met die man meer kon Anderlecht de thuisploeg vastzetten. De knal van Defour leverde echter geen doelpunt op. Aan de overkant was het even schrikken toen Davies een afvallende bal op de lat trapte.

Omdat Anderlecht moest en wilde winnen, bracht Besnik Hasi twintig minuten voor tijd een aanvaller voor een middenvelder. Ezekiel stond amper drie minuten op het veld toen Defour hem enig mooi aanspeelde en de Nigeriaan de bal via de paal in doel kon deviëren: 1-1. Oververdiend.

Lukaku en Kljestan schreeuwden op Twitter paars-wit naar een nieuwe stunt, maar die kwam er niet. Paars-wit zat stikkapot en drie minuten deelde Dembélé het genadeschot uit. Gillet eerst nog met een goede tackle, maar de bal kwam in de voeten van een Tottenham-speler, die door een vermoeide Najar iets te veel ruimte werd gelaten. De bal belandde bij Dembélé die hem vanop zo'n twintig meter centimeters naast de paal in de winkelhaak knalde: 2-1.

Hasi gooide met Sylla nog een derde spits in de strijd, maar dit leverde niets meer op. Zonder punten, maar met een opgeheven hoofd mag Anderlecht terugkeren naar België. Zo'n prestatie zondag op Standard zou hen wel altijd drie punten moeten opleveren.