Najar sleept Anderlecht voorbij Moeskroen

ZONDAG, 1 NOVEMBER 2015, 20:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Niet zonder moeite heeft Anderlecht op speeldag 13 Moeskroen-Peruwelz verslagen. Kort na de rust opende Andy Najar de score. In de slotseconden van de extra tijd stelde de Hondurees met zijn tweede de zege helemaal veilig.

Anderlecht miste de geschorste Defour en tijdens de opwarming viel ook Praet uit. Of het één het gevolg is van het ander is niet duidelijk, maar de eerste helft was een flauwe vertoning. Moeskroen rook zijn kans en was twee keer dichtbij een treffer. Aksentijevic trapte voorlangs, Hubert over.

Na de pauze zagen we een ander Anderlecht. Vagner redde eerst nog een schot van Tielemans, maar op een schot van Najar had hij geen verhaal. Een verre uittrap van Proto kwam bij de Hondurees en die schoot overhoeks binnen: 1-0.

Wie dacht dat Anderlecht nu gelanceerd was, kwam bedrogen uit. Proto moest al zijn kunnen tonen om Maciel van de gelijkmaker te houden. Tien minuten voor tijd mikte Markovic de bal millimeters voorbij de paal. Anderlecht ontsnapte.

In de slotfase was Suarez tot twee keer toe dichtbij het beslissende doelpunt, maar de Argentijn is nog steeds zoekende naar zijn beste vorm. Gelukkig had Najar die vanavond wel te pakken. In de slotseconden van de extra tijd mocht hij alleen op Moeskroen-doelman Vagner afgaan en hij faalde niet: 2-0.

Score: 2-0
Goal(s): 52' Najar (1-0), 90+4' Najar (2-0)

Anderlecht:Proto, Najar, Gillet, Kara, Deschacht, Obradovic (69' Acheampong), Dendoncker, Tielemans, Conte, Okaka (90' Sylla), Ezekiel (77' Suarez)
Moeskroen-Peruwelz:Vagner, Dussenne, Mézague, Aksentijevic, Gulan (87' Jakolis), Hubert, Marquet, Michel (33' Vaccaro), Badri, Scepovic, Maciel (67' Markovic)

Geel: 1' Gillet, 35' Maciel, 57' Mezague, 80' Badri, 89' Markovic, 90+4' Marquet
Rood: /

Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion



anderlecht-online forum