Anderlecht pakt leidersplaats na winst in topper

ZONDAG, 25 OKTOBER 2015, 16:24 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn goede prestatie van donderdag tegen Tottenham bevestigd tegen Club Brugge. Het speelde een volwassen wedstrijd en deelde Club op de juiste momenten een uppercut toe. Paars-wit wordt zo alleen leider.

Anderlecht begon aan de partij met dezelfde elf als tegen Tottenham en ging meteen op z'n elan van donderdag verder. Het pakte de partij stevig in handen en dit resulteerde al na vier minuten in een prima kans voor Kara. Bruzzese toonde dat hij goed opgewarmd had.

Het was slechts uitstel. Na twaalf minuten hakte Praet de bal door de benen van Meunier tot bij Obradovic. Die ging mooi diep en bediende Okaka. De Italiaan toonde zijn supervorm en miste niet: 1-0.

Na het openingsdoelpunt kon Anderlecht het hoge tempo niet aanhouden. Club kwam beter in de wedstrijd, maar tot gevaarlijke standjes voor het doel van Proto leidde dit niet. Zo kon Anderlecht met een voorsprong de rust in.

De tweede helft was amper bezig of de paars-witte aanhang mocht opnieuw juichen. Praet met de voorzet tot bij Ezekiel en die scoorde zijn eerste doelpunt voor Anderlecht: 2-0. Anderlecht had bloed geroken en goed vijf minuten later raakte Okaka de lat. Geen nood, want nog voor het uur pikte ook Praet zijn doelpuntje mee. De uitblinker trapt van ver en via de lat staat de 3-0 op het bord.

Pereira reageert zijn frustratie af met natrappen en mag van geluk spreken dat Delferière het niet zag. Op het uur probeerde Preud'homme de match alsnog te doen kantelen met een dubbele wissel. Vossen en Diaby mochten de Brugse aanval komen versterken en die laatste toonde zich meteen. Via de paal en Proto bezorgt hij Brugge weer wat hoop: 3-1.

Na dit doelpunt gingen de bezoekers op zoek naar een tweede doelpunt, maar Anderlecht hield stand. Tien minuten voor tijd liet Hasi Lukebakio debuteren. De jonge flankspeler toonde zich erg kwiek en bracht De Bock enkele keren in moeilijkheden. In blessuretijd mocht ook Gedoz nog van geluk spreken dat hij geen rood kreeg nadat hij met de voet vooruit doorging op Defour.

Het bleef 3-1 en zo springt Anderlecht naar de eerste plaats. Club Brugge volgt op zes punten.

Score: 3-1
Goal(s): 12' Okaka (1-0), 47' De Bock (own, 2-0), 57' Brusseze (own, 3-0), 67' Proto (own, 3-1)

Anderlecht:Proto, Gillet, Kara, Deschacht, Obradovic, Tielemans (79' Lukebakio), Defour, Dendoncker, Ezekiel (62' Acheampong), Okaka (89' Sylla), Praet
Club Brugge:Bruzzese, Meunier, Duarte, Mechele, De Bock, Claudemir, Simons, Vazquez, Dierckx (62' Diaby), Pereira (62' Vossen), Gedoz

Geel: 21' Deschacht, 37' Dierckx, 45+2' Dendoncker, 53' Defour, 64' Vazquez, 69' Gedoz