Anderlecht wint en doet weer helemaal mee

DONDERDAG, 22 OKTOBER 2015, 20:49 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht mag weer dromen van Europees overwinteren. Het duel tegen Tottenham dat gewonnen moest worden, werd gewonnen. Invaller Frank Acheampong beliste de partij met een snedige rush op rechts waaruit Okaka de winning goal kon scoren.

In tegenstelling tot aangekondigd begon Anderlecht niet met twee spitsen, maar in een 4-3-3 met Ezekiel en Praet op de flanken. Het wedstrijdbegin was voor Tottenham en al na vier minuten was het prijs. Ontzetten van Kara belandde op het hoofd van Dendoncker. Het leer caprioleerde voor de voeten van Eriksen en oog in oog met Proto faalde de Deen niet: 0-1.

Ook na het doelpunt bleef Anderlecht het moeilijk hebben. Zo moest Proto de Brusselaars behoeden voor een dubbele achterstand. Op het kwartier stak Anderlecht een eerste keer de neus aan het venster en het was meteen raak. Een hoekschop kwam aan de tweede paal in de voeten van Gillet en van aan de rand van het strafschopgebied twijfelde hij niet. Zijn droge knal met rechts ging overhoeks tegen de netten: 1-1.

Het doelpunt gaf Anderlecht vertrouwen. De Brusselaars zetten hun voet naast Tottenham en creëerden enkele kansen. Een een harde knal van Okaka betekende echter geen probleem voor Lloris. Aan de overkant werd een doelpunt van Lamela terecht afgekeurd voor buitenspel. De 1-1 halfweg was een juiste score.

Tijdens tweede helft viel er minder te beleven dan voor de pauze. Er vielen enkele gele kaarten rond het uur en beide coaches probeerden met een wissel de partij naar zich toe te trekken. Pochettino bracht topspits Kane, Hasi wisselde Ezekiel voor de snelle Acheampong.

Het was de wissel van Hasi die het best rendeerde. Tien minuten na zijn invalbeurt stuurde Obradovic een perfect afgemeten dieptepass richting de Ghanees. Die benutte zijn snelheid en verstuurde een even goede voorzet. Voor doel werd Okaka even vrijgelaten door Vertonghen en de Italiaan ramde het leer in doel: 2-1 Anderlecht.

Een minuut later was Acheampong daar weer, maar nu raakte de bal niet voor doel. Op de hoekschop die volgde kopte Dendoncker de bal naast. Het doelpunt had duidelijk weer vuur in de partij gebracht. Tottenham ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de elf Anderlechtenaren liepen de longen uit hun lijf om de Londenaren goed vast te zetten. In de slotminuut reet Acheampong de linkerflank nog eens open, maar Praet raakte niet voorbij Lloris.

Een knappe overwinning van Anderlecht, maar wel een zege die de nederlaag in Qarabag en de late gelijkmaker tegen Monaco extra zuur doen smaken. Maar hoe dan ook: Anderlecht doet weer helemaal mee.