Anderlecht nipt voorbij Moeskroen

VRIJDAG, 3 OKTOBER 2008, 22:26 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht is er vanavond in geslaagd om de drie punten thuis te houden tegen Moeskroen. Paars-wit was duidelijk de sterkste ploeg, al werd het in de slotfase nog even benauwd. Einduitslag: 2-1.


Jacobs moest het zonder Polak, Legear, Kanu, Suarez, Frutos stellen. Achter de naam van Biglia stond een groot vraagteken. Met de komst van Moeskroen kwamen ook twee oudgedienden op bezoek in het Astridpark, met name Baseggio en Scifo.

Moeskroen maakte het Anderlecht niet echt moeilijk in de eerste helft. De bezoekers kropen naar achter en lieten het balbezit aan paars-wit. Helaas startte Anderlecht als een oude diesel, pas na enige tijd kwamen de troepen van Jacobs in het spel. Dat resulteerde na een half uur spelen in een doelpunt. Boussoufa liet een verre voorzet eerst botsen en nam dan de bal in één tijd op de slof. 1-0 en het eerste doelpunt van Boussoufa dit seizoen.

Na 10 minuten in de tweede helft stond de 2-0 op het scorebord. De Bleeckere zag een duwfout van Sapina op Bulykin en floot een strafschop. Chatelle nam zijn verantwoordelijkheid en trapte beheerst binnen: 2-0. Enige tijd later kon Baseggio via een vrije trap de aansluitingstreffer binnentrappen. De bal week wel af in de muur waardoor Zitka op het verkeerde been werd gezet. Anderlecht ging daarna op zoek naar het derde en bevrijdende doelpunt maar dat kwam er niet. Het was Moeskroen dat zich nog het gevaarlijkst toonde, maar een tweede keer scoren lukte niet meer.

Dankzij deze zuinige overwinning komt Anderlecht voorlopig weer op de eerste plaats te staan, naast Standard.

Score: 2-1
Goal(s): 30' Mbark Boussoufa 1-0, 53' Thomas Chatelle 2-0 (pen), 69' Walter Baseggio 2-1

Anderlecht:Daniel Zitka, Olivier Deschacht, Roland Juhasz, Jelle Van Damme, Marcin Wasilewski, Thomas Chatelle (74' Hernan Losada), Guillaume Gillet, Bakary Sare, Mbark Boussoufa, Dmitri Bulykin (89' Rnic), Stanislav Vlcek (64' Iakovenko)
Moeskroen:Jan Slovenciak, Chemcedine El Araichi, Jeremy Sapina, Daan Van Gijseghem, Gonzague Vandooren, Matthieu Assou-Ekotto (54' Okwunwanne), Walter Baseggio, Christophe Lepoint, Idir Ouali, Mustapha Oussalah (83' Sishuba), Jonathan Walasiak (64' Sakanoko)

Geel: 40' Christophe Lepoint, 90' Jelle Van Damme
Rood: /

Scheidsrechter: Frank De Bleeckere
Stadion: Astridparkanderlecht-online forum