Anderlecht benut strafschop en wint ruim

ZONDAG, 18 OKTOBER 2015, 20:22 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft de interlandpauze goed verteerd. Op bezoek bij Zulte Waregem won het op een drafje met 0-4. Okaka scoorde twee keer en wat meer was: paars-wit kreeg een strafschop én scoorde.

Anderlecht begon met dezelfde elf als twee weken geleden tegen KV Mechelen. Wat toen niet lukte, deed het nu wel: vroeg scoren. Nog voor het kwartier slaagde Okaka erin om een voorzet van Praet voorbij Bossut in doel te koppen. De Italiaan scoorde zo in zijn vierde competitiewedstrijd op rij.

Ook na dit doelpunt bleef Anderlecht meester van de wedstrijd. Veel kansen kwamen hier echter niet uit voort. Tot Praet twee minuten voor de rust kon aanleggen, maar Bossut reageerde gevat. Het was slechts uitstel. In blessuretijd van de eerste helft haalde Baudry Ezekiel neer: strafschop voor Anderlecht. Aanhoudend protest leverde Leye twee gele kaarten op. Na deze commotie zette Defour zich achter de bal en hij faalde niet. Staalhard rechtdoor en 0-2.

Na de pauze wilde Anderlecht de partij meteen doodmaken en daar slaagde het in. Een splijtende aanval over de linkerflank werd door Okaka in een doelpunt omgezet: 0-3. Voor Okaka al zijn zesde treffer van het seizoen. Enkel in de jaargangen 2007-2008 en 2012-2013 deed hij beter. Toen scoorde hij er telkens zeven. Zeg nu nog eens dat Anderlecht geen scorende spits gehaald heeft als vervanger van Mitrovic.

Met een 0-3-voorsprong en elf tegen tien was de wedstrijd gespeeld. Anderlecht liet Zulte Waregem achter een ongrijpbare bal lopen en Dendoncker maakte er in de slotfase nog 0-4 van met een mooi stiftertje.

Opdracht volbracht en Anderlecht komt zo op één punt van leiders Oostende en Gent. Bovendien kan het met vertrouwen uitkijken naar de komst van Tottenham donderdag.

Score: 0-4
Goal(s): 14' Okaka (0-1), 45+3' Defour (pen, 0-2), 52' Okaka (0-3), 85' Dendoncker (0-4)

Zulte Waregem:Bossut, D'Ulivo, Sami (10' Verboom), Diallo, Baudry, Aneke, Jorgensen, De Ridder (61' Cordaro), Kaya, Storm (46' Thiam), Leye
Anderlecht:Proto, Najar, Kara, Deschacht, Obradovic, Gillet (85' Kawaya), Dendoncker, Defour, Praet (77' Acheampong), Ezekiel, Okaka (66' Tielemans)

Geel: 13' Ezekiel, 45+1' Leye, 59' Defour, 80' Najar
Rood: 45+2' Leye (2 x geel)

Scheidsrechter: Bart Vertenten
Stadion: Regenboogstadion