Galatasaray blokkeert transfer Mbo Mpenza

ZATERDAG, 12 JUNI 2004, 10:11 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Vrijdagochtend ging iedereen ervanuit dat de transfer van Mbo naar Anderlecht eindelijk beklonken zou worden. Beide clubs leken akkoord, maar Mpenza's ex-club Galatasaray gooit roet in het eten.

Alles wees erop dat Moeskroen en Anderlecht een overeenkomst hadden bereikt. Anderlecht-manager had het in De Morgen over "een discussie over komma's". Over de kostprijs zouden beide partijen tevreden zijn. Maar er zat een addertje onder het gras.

Het Turkse Galatasaray, waar Mbo Mpenza speelde voor hij naar Moeskroen terugkeerde, mag 25 procent van de transfersom opstrijken. En daar knelt het schoentje. Anderlecht wil 1,25 miljoen euro betalen voor de Rode Duivel en vindt dat Moeskroen die 25 procent met dat geld moet betalen aan de Turken.

Moeskroen vond 1,25 miljoen echter al aan de lage kant en wil die som dan ook integraal in de eigen clubkas zien verdwijnen. Anderlecht moet dus meer betalen en dat weigert de landskampioen.

"Als Moeskroen een proces met Galatasaray wil riskeren, dan moet het dat weten", zegt Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws. "Maar Anderlecht kan niet het risico lopen dat Galatasaray later juridische stappen onderneemt tegen Mbo Mpenza."

"We zoeken uit wat juridisch mogelijk is met de Turken", zegt Moeskroen-manager Roland Louf. Maar het ziet er naar uit dat de definitieve transfer van Mbo Mpenza nog even op zich zal laten wachten.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.