Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

VRIJDAG, 26 SEPTEMBER 2008, 10:14 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Om 20.30 u trapt men in Luik af voor de topper Standard-Anderlecht. Het is al van het seizoen 2002-2003 geleden dat Paars-Wit nog eens in Sclessin kon winnen. Vorig jaar kroonde Standard zich nog kampioen door met 2-0 te winnen.


Jacobs kan over een bijna voltallige kern beschikken. Zo zal Kruiswijk zijn plaats moeten afstaan aan Deschacht. Vooraan wordt Bulykin verwacht in plaats van Iakovenko of Vlcek.

Beide ploegen hebben na vijf speeldagen evenveel punten (13) en staan samen met Moeskroen aan de leiding van het klassement.

In de aanloop van de wedstrijd voerde Anderlecht een omgekeerde psychologische oorlog. Zo beweerde voorzitter Roger Vanden Stock dat de Luikse aartsrivaal beter is dan Anderlecht. Bovendien schuift hij Standard naar voor als dé titelfavoriet.

Ook Jacobs is vol lof over de tegenstander van vanavond. "Standard doet het goed, het zou erger zijn als we het tegenovergestelde zouden beweren. Dat we Standard prijzen is geen manier om de druk bij hen te leggen."

Vanden Stock: "Als de spelers nu niet gemotiveerd zijn, zullen ze het nooit zijn. Ik ben er zeker van dat ze dat wel zijn. Daar hebben Steven Defour en de journalisten met hun denigrerende commentaren voor gezorgd. Anderlecht is nog nooit zo gemotiveerd geweest. We zijn uit op revanche."

De voorbije jaren was Standard steeds de winnaar in de topper. Enkel in de seizoenen 2006-2007 en 2003-2004 kon Anderlecht met een puntje huiswaarts keren:

2002-2003: 0-2
2003-2004: 1-1
2004-2005: 1-0
2005-2006: 2-0
2006-2007: 0-0
2007-2008: 2-0

Doelpuntenmaker van dienst vorig seizoen was Mbokani (54' en 77' minuut). Tijdens die wedstrijd werden er maar liefst 6 gele kaarten getrokken. Een verslag van die wedstrijd kan je hier lezen. Een volledig overzicht van de uitslagen tegen Standard kan je vinden op onze resultatenhistoriek.

De man die de wedstrijd in goede banen moet leiden is Paul Allaerts. De wedstrijd is te volgen op Belgacom TV en Sporza Radio.

Aftrap: 20u30
Stadion: Sclessin
Scheidsrechter: Paul Allaerts

: : : STANDARD : : :

Mogelijke opstelling: Espinoza, Marcos, Sarr, Onyewu, Dante, Dalmat, Witsel, Defour, Jovanovic, De Camargo, Mbokani
Invallers: De Vriendt, Mikulic, Goreux, Ingrao, Nicaise, Roama, Benko, Carcela, Alex Da Silva

Geblesseerd: Digao
Geschorst: niemand
Gevaar voor gele schorsing: niemand

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Zitka, Wasilewski, Juhasz, Deschacht, Van Damme, Biglia, Polak, Gillet, Losada, Bulykin, Boussoufa
Invallers: Schollen, Bruzesse, Rnic, Chatelle, Kruiswijk, Legear, Bouba, Vlcek, Goor, Iakovenko

Geblesseerd: Frutos, Kanu, Suarez
Geschorst: niemand
Gevaar voor gele schorsing: Losada





anderlecht-online forum