Van Himst: "Standard heeft indruk op mij gemaakt"

DONDERDAG, 25 SEPTEMBER 2008, 22:59 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Paul Van Himst, ex-Anderlechtspeler en fervent supporter van Paars-Wit, laat in een interview met Sporza zijn licht schijnen over de topper van vrijdag. "Voor mij is Standard de favoriet", zegt Van Himst.


"De topper valt op een goed moment. Het gaat tussen twee leiders en we hebben de ambiance van 30 jaar geleden. Standard speelt thuis en is momenteel de beste ploeg van België, terwijl Anderlecht toch iets minder goed bezig is."

"Standard heeft indruk gemaakt op mij", vertelt Van Himst. "Tegen Liverpool en Everton: dat was klasse. Ik zag voetbal van hoog niveau. Ik wist eigenlijk niet dat Standard dit kon. Het zal kriebelen bij Anderlecht. Het wil het kloofje met Standard zo rap mogelijk dichten."

"Anderlecht heeft nu een Jelle Van Damme die de ploeg meetrekt, maar eigenlijk is dat niet normaal. Boussoufa, Losada en Biglia, die een gelaten indruk maakt, staan er momenteel niet en dat vreet aan de ploeg. Ariël Jacobs moet zaken uitproberen die niet lukken, zoals nu het geschuif met Jan Polak."

"Maar goed, Anderlecht kan na de zege tegen Charleroi met evenveel punten als Standard beginnen. En slechter als die eerste helft tegen Charleroi kan toch niet", aldus Van Himst.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.