Van Holsbeeck: "Ik bewonder Kums"

WOENSDAG, 30 SEPTEMBER 2015, 07:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Aan de vooravond van de Europese wedstrijd tegen Qarabag gaat Herman Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad wat dieper in op de de situatie van enkele spelers. Zo is het wachten op excuses van Vanden Borre, kan Deschacht nog veel betekenen en is Okaka een voorbeeld voor de anderen.

Over Stefano Okaka:"Na zijn eerste invalbeurt kreeg ik boze mails van supporters. Nu scanderen ze zijn naam. We wilden een type als hij. Hij begin in zijn loopbaan al enkele stommiteiten, maar hij leerde eruit. Hij is nu een leider naast het veld. Onlangs hadden we een jongen die zich Messi waande. Hij werd door Okaka op zijn plaats gezet: 'Vergooi geen zeven jaar van je carrière zoals ik', riep hij."

Over Steven Defour: "Ook Defour vult de rol van leider heel goed in. Dit is niet meer de Steven van in 'The Sky is the Limit', maar die van 'Karakters'. Hij is volop met zijn vak bezig."

Over Matias Suarez: "Dat hij zondag flesjes wegtrapte, beviel ons niet, maar hij krijgt geen boete. We begrijpen zijn frustratie. Hij was gemaakt voor Spanje of Engeland, maar moest elk jaar terugknokken na blessureleed. Dat we hem mogelijk niet meer kunnen verkopen, houdt ons niet bezig. Hij is een buitengewone voetballer en heeft hier veel krediet."

Over Imoh Ezekiel: "Ik begrijp dat Al Arabi liever heeft dat hij meer speelt, maar hij moet zijn kans grijpen. In de huurovereenkomst staat geen clausule dat hij een bepaald percentage moet spelen of dat we anders een boete moeten bepalen."

Over Olivier Deschacht: "Hij heeft nog een overeenkomst tot het einde van het seizoen. Tijdens de winter zullen we zijn toekomst bekijken. Momenteel is er geen jongere die hem voorbij steekt. Hij kan nog een belangrijke rol spelen."

Over Guillaume Gillet:"Ook zijn contract loopt in juni af. Ik merk dat hij zijn carrière wil afsluiten in Frankrijk of de Verenigde Staten. We bekijken het in januari."

Over Marcin Wasilewski: "Hij is geen optie meer. We kunnen hem later niet meer doorverkopen met winst."

Over Anthony Vanden Borre: "Een terugkeer is niet aan de orde. Hij bood nog geen enkele keer zijn excuses aan. De eerste stap zetten is blijkbaar niet zijn stijl. Hem ontslaan was geen optie: dan moesten we 2,5 jaar loon betalen en riskeerden we een juridische strijd. Zijn contract ontbinden wilde hij zelf niet. De B-kern is de beste straf. Hij had zijn gloriemoment, maar dat is iedereen nu vergeten."

Over Samuel Armenteros: "Hij heeft kwaliteiten, maar moet zich de vedette voelen. Bij Heracles en Willem II kon dit, bij Anderlecht is meer concurrentie. Als je dan niet vecht voor je plaats, dan stopt het. Wel mooi van hem om anderhalf jaar contract te laten vallen."

Over Reynaldo:"Hij had een actie, maar haalde zelden rendement. Hij vond bij ons ook niet de juiste mentaliteit om prof te worden. Blijkbaar is hij een laatbloeier, net als Sven Kums."

Over Sven Kums: "Ik herinner me hem als een schriele jongen met een goede techniek. Hij had tijd nodig en die was er bij ons niet. Nu bewonder ik hem. De Kums van tegen Lyon heeft zijn plaats bij Anderlecht."



anderlecht-online forum