Anderlecht scout twee 14-jarige Belgen

MAANDAG, 28 SEPTEMBER 2015, 21:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De Anderlecht-scouts zitten nooit stil en zeker deze de het jeugdvoetbal volgen niet. La Dernière Heure weet dat Jean Kindermans en Urbain Haesaert persoonlijk twee Belgische internationals van de U15 zijn gaan scouten.

Kindermans, hoofd jeugdopleiding, en Haesaert, hoofd jeugdscouting, waren onlangs in Tubeke om de Belgische U15 aan het werk te zien. Ze hadden daarbij vooral oog voor Aboubacar Koné en Anaxis Dinsifwa.

Koné is een centrale verdediger uit Antwerpen die momenteel voor PSV (Betfirst code) voetbalt. Daarvoor kwam hij uit voor Beerschot. Dinsifwa is een spits van Standard. Hij was al topschutter op de prestigieuze toernooien van Bierbeek en Plomelin en scoorde afgelopen weekend nog twee keer tegen Anderlecht.

Paars-wit wil Koné en Dinsifwa aantrekken voor ze 16 jaar worden en een profcontract mogen tekenen. Maar er is concurrentie. Zo geniet Koné interesse van Arsenal en wil PSV hem kost wat het kost houden. Dinsifwa is een prioriteit voor een club uit Frankrijk.

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.