Anderlecht werkt aan structurele vernieuwing

DONDERDAG, 25 SEPTEMBER 2008, 10:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het Nieuwsblad meldt vandaag dat Anderlecht zijn structuur zou willen veranderen van een vzw naar een nv. Op deze manier zet de club de deur ook open voor buitenstaanders om zich in te kopen. Anderlecht zelf reageerde nog niet.


Sinds 1969 is RSC Anderlecht in handen van de familie Vanden Stock. Oud-voorzitter Constant zei het vaak: "Anderlecht als familieclub is niet meer van deze tijd." De huidige bestuurstop lijkt hier nu ook van overtuigd. Van zodra de omvorming naar een nv een feit is, gaan ook mensen van buiten de familie aandelen kunnen kopen. Een beursgang is evenwel niet aan de orde.

In eerste instantie hoopt Anderlecht dat Alexandre Vandamme, een belangrijke man binnen de Inbev-brouwerijgroep en momenteel raad van bestuur van de club, zich zou willen inkopen. Als aandeelhouder zou Vandamme, die over een kapitaal van 1,6 miljard zou beschikken, de club grotere diensten kunnen bewijzen.

Ook het gegeven dat binnen de familie Vanden Stock niet direct een opvolger voor voorzitter Roger klaar staat, speelt mee. Voorlopig doet Roger nog geen afstand van het voorzitterschap, ook na de omvorming tot een nv blijft hij nog aan het roer. Wanneer hij echter vindt dat de tijd om de scepter door te geven gekomen is, dan kan hij zijn aandelen voor een fors bedrag verkopen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.