Dendoncker: "Okaka is een muur"

MAANDAG, 28 SEPTEMBER 2015, 09:03 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Stefano Okaka speelde zich in geen tijd in de harten van de supporters. Maar ook de spelers ontkennen de belangrijkheid van de Italiaan niet. "Een crème van ne gast", aldus Leander Dendoncker.

Okaka is geen man van de mooie dribbels of technisch hoogstandjes, maar hij kan de bal bijhouden als geen ander. Dat beaamt ook Dendoncker: "Hij is een muur om tegen spelen. En als je die muur omver probeert te krijgen, dan ga je zelf tegen de grond."

"Okaka wordt met de week belangrijker voor ons", geeft Dendoncker toe, "Iedereen weet intussen dat hij met zijn lijf ongelooflijk veel duels kan winnen, maar hij duikt ook vaak de ruimtes in en dat is net wat we nodig hebben om een verdediging uit elkaar te trekken."

Controle over de wedstrijd

Ondanks de muur in de vuurlinie, kwam Anderlecht maar niet tot scoren: "Het zou mooi geweest zijn voor het vertrouwen en voor het publiek indien we een droge 3-0 hadden.  Spijtig dat we zoveel kansen hebben laten liggen", zegt Dendoncker.

Maar Dendoncker zag ook goeie dingen: "Voor het eerst sinds lang, hadden we 90 minuten controle over de wedstrijd. We voetbalden gedisciplineerder en liepen ook meer. Maar als het 1-0 staat, den blijf je flirten met de gelijkmaker."



anderlecht-online forum