Dominant Anderlecht mist kansen en dankt Okaka

ZONDAG, 27 SEPTEMBER 2015, 20:04 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Na twee gelijke spelen heeft Anderlecht opnieuw kunnen winnen. De Brusselaars drukten STVV tegen het eigen doel, kregen een massa kansen, maar konden slechts één keer scoren. Ook vanaf 11 meter ging het fout.

Al na vier minuten kreeg Anderlecht een eerst kans. Gillet kon koppen, maar vond Dutoit op zijn weg. Diezelfde Gillet zou voor de rust nog twee kopkansen krijgen. Net voorbij het kwartier strandde zijn bal op de paal en tien minuten voor de rust ging hij naast. Anderlecht domineerde, zoveel was duidelijk. Enkel Dompé kon even dreigen aan de overkant.

Scoren gaat dit seizoen echter o zo moeilijk en dat was vanavond niet anders. Op het half uur was het dan toch raak. Obradovic bediende Praet in het strafschopgebied, die vond Okaka en de Italiaan scoorde simpel zijn derde doelpunt van het seizoen. Paars-wit ging met een 1-0-voorsprong naar de kleedkamer.

Na de pauze wilde Anderlecht de partij snel dood maken, maar Praet, Suarez, Okaka en Gillet zijn niet trefzeker. Er stond duidelijk maar één ploeg op het veld. Na de sterke openingsfase zakte het tempo en het was wachten op de ingevallen Ezekiel voor Anderlecht nog eens gevaarlijk kon zijn. Hij werd echter afgevlagd voor buitenspel. Nipt, maar terecht.

Diezelfde Ezekiel was tien minuten voor tijd het slachtoffer van duidelijk natrappen van Angban. De Ivoriaan mocht voortijdig gaan douchen. Twee minuten later haalde Erichot Ezekiel neer in het strafschopgebied: penalty voor Anderlecht. Defour zette zich achter de bal, maar Dutoit redde. Aan de overkant was het nog even schrikken wanneer Edmilson pal op Proto knalde. Praet en Gillet probeerden het ook nog, maar het bleef 1-0.

Door deze zege wordt Anderlecht tweede op twee punten van leider Oostende. Volgende week ontvangen de Brusselaars KV Mechelen, dat gedeeld voorlaatste staat.