Anderlecht stelt binnenkort nieuwe anti-discriminatie actie voor

DONDERDAG, 24 SEPTEMBER 2015, 21:40 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE De storm rond de foto met de gewiste vrouwen van Mahmoud 'Trezeguet' Hassan, is nog steeds niet gaan liggen. Voorzitter Roger Vanden Stock laat zich nu ook horen in de hele zaak. Hij betreurt vooral dat de hele heisa een politiek punt is geworden. 

"Onze speler heeft gehandeld zonder nadenken. Ja, hij heeft een fout gemaakt, maar hij heeft die fout ook onmiddellijk ingezien. Hij heeft de bewuste foto niet goed bekeken en besefte helemaal niet welke impact hij zou hebben. Hij wou gewoon aantonen hoe goed hij onthaald wordt door de supporters van Anderlecht. Hij heeft zich geëxcusseerd. Die jongen heeft zeker niets tegen vrouwen. Hij staat trouwens te popelen om op de foto te gaan met onze vrouwelijke supporters", zegt de voorzitter. 

(nvdr: voor de wedstrijd tegen Genk, ging Trezguet gewillig met onze vrouwelijke medewerker op de foto)

Anderlecht vecht tegen discriminatie.

"Bij Anderlecht zijn we helemaal niet racistisch en we zijn zeker geen vrouwenhaters", benadrukt Vanden Stock, "Integendeel, de Constant Vanden Stock Foundation zet constant acties op tegen spijbelen, pesten en discriminatie. Iedereen is welkom bij Anderlecht, meisjes, jongens, blank, zwart, alle kleuren van de regenboog. Dat bewijzen we nog elke dag, maar we kunnen spijtig genoeg niet alles onder controle houden."

Constant Vanden Stock Foundation

"Elke week trainen 200 jongeren in het shirt van de foundation, dankzij dat initiatief blijven ze van straat en dat komt alleen maar hun schoolresultaten ten goede. We hebben nog nooit problemen gehad rond racisme met onze supporters. Wat wel het geval is bij bepaalde buitenlandse clubs. Ik weet echt niet wat we nog meer kunnen doen."

"Wat mij nog het meeste van al stoort, is dat dit een politieke affaire is geworden. Terwijl Anderlecht helemaal niets te maken heeft met politiek. Iedereen heeft zich uitgebreid verontschuldigd. Ik hoop dat we nu eindelijk deze hele affaire achter ons kunnen laten en dat we ons kunnen concentreren op iets anders", besluit de voorzitter. 

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.