Iraanse eist sterk statement van Anderlecht

DINSDAG, 22 SEPTEMBER 2015, 07:54 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE De hele soap rond de foto met de gewiste vrouwen van Mahmoud Hassan, lijkt dan toch nog niet helemaal van de baan. Hoewel de Iraanse Darya Safai de excuses aanvaardt, eist ze van Anderlecht nog een sterk statement tegen seksisme.

Gisteren zaten zowel Safai als Anderlecht rond de tafel, een constructief gesprek volgens beide partijen.

"Het is nu aan Anderlecht om te zeggen: die kleine foto vertelt veel over onze samenleving en de discriminatie van vrouwen. We gaan er nu allemaal tegen strijden", laat Safai weten. Zolang dat niet gebeurd is, trekt de vrouw haar klacht niet in.

David Steegen, persverantwoordelijke bij Anderlecht, heeft al acties in gedachten: "Dit weekend plannen we iets in het Match Day Program dat al onze supporters krijgen. Het was een heel goed gesprek met mevrouw Safai, waarbij heel wat zaken zijn uitgepraat. Nu woensdag komt mevrouw zelfs een training bijwonen die we elke woensdag organiseren, samen met de Constant Vanden Stock Foundation, voor kansarme kinderen uit het Brusselse."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.