Steegen rond de tafel met Darya

MAANDAG, 21 SEPTEMBER 2015, 08:10 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE Darya Safai die klacht indiende voor de foto van Trezeguet met de weggewiste vrouwen, gaat vandaag rond de tafel zitten met Anderlecht. Het voorbije weekend werd ze gecontacteerd door pers verantwoordelijk van de club, David Steegen.

David Steegen gelooft dat er iets constructief kan komen uit de gesprekken met Darya: "Elk goed idee van Darya is welkom om samen met de club iets te kunnen betekenen voor meer gelijkheid. Darya en de club voeren dezelfde strijd voor gelijkheid."

Anderlecht vecht al jaren tegen ongelijkheid, al komt dat niet zo dikwijls in de kijker. Onlangs werd samen met de Constant Vanden Stock Foundation nog een actie opgezet tegen pesten. "Al komt dat niet zo dikwijls in de kijken", zegt Steegen, "We waren de eerste club met een blindentribune, we proberen vluchtelingen te ondersteunen en we geven elke woensdag voetbaltraining aan kansarme kinderen uit Brusselse gemeenten om schoolverzuim tegen te gaan."

Niks tegen vrouwen

Steegen benadrukt nog eens dat zowel mannen als vrouwen gelijk zijn voor de club: "Anderlecht heeft massa's vrouwelijk supporters die uiteraard welkom zijn. Ook Trezeuet heeft niets tegen vrouwen. Tuurlijk lachen wij niet met weggegomde vrouwen. Trezeguet lacht daar ook niet mee. We hebben ons trouwens al meerdere keren geêxcuseerd."

"Elk idee van Darya om samen met de club iets op poten te zetten om de wereld beter te maken, is zeer welkom. We gaan maandag rond de tafel zitten om te bekijken wat we kunnen doen. Ook staatssecretaris Elke Sleurs komt binnenkort langs om een gelijkaardig gesprek te voeren", aldus nog de persverantwoordelijke.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.