Weer geen winst in Charleroi

MAANDAG, 21 SEPTEMBER 2015, 07:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Mambourg blijft moeizaam te veroveren grond voor Anderlecht. Net als de voorbije vijf jaar kon het in de reguliere competitie opnieuw niet winnen in Charleroi. 1-1 werd het ditmaal.

Anderlecht begon flauw en zonder tempo aan de partij. Voor de rust waren de kansen voor Charleroi, maar Pollet kon niet scoren. Anderlecht kon hier enkel kopballetjes van Praet en Ezekiel tegenoverstellen, maar gevaarlijk waren deze niet. Van de grinta van donderdag tegen Monaco was amper nog iets terug te vinden.

Besnik Hasi reageerde bij de rust. Ibrahima Conté, die verrassend een basisplaats kreeg, mocht gaan rusten en Stefano Okaka kwam de aanval versterken. Met de Italiaan had Anderlecht letterlijk en figuurlijk meer gewicht voorin en dat resulteerde op het uur in een doelpunt. Obradovic trok voor en Okaka knikte binnen: 0-1.

Niet veel later bood Okaka Gillet de 0-2 aan, maar Marinos redde op de lijn. Net als tegen Monaco kon Anderlecht de voorsprong niet uitdiepen, laat staan vasthouden. Voor een lichte schouderduw van Tielemans gaf Gumienny de Carolo's een strafschop. Proto redde de elfmeter van Perbet, maar de Franse spits was er als de kippen bij om de rebound in doel te koppen: 1-1.

Met Kawaya gooide Hasi nog een flitsenvoetballer in de strijd, maar veel leverde dit niet meer op. De beste kans was in tegendeel nog voor de thuisploeg via Stevance. Het bleef 1-1. Anderlecht wordt zo alleen tweede, maar het ziet KV Oostende nu vier punten uitlopen. Volgende week ontvangt paars-wit STVV.

Score: 1-1
Goal(s): 59' Okaka 0-1, 77' Perbet 1-1

Charleroi:Penneteau, Marinos, Martos, Willems, Nganga, Saglik, Marcq (75' Mata), Diandy, Baby (89' Galvez Lopez), Perbet, Pollet (69' Stevence)
Anderlecht:Proto, Obradovic, Deschacht, Najar, Dendoncker, Tielemans (78' Kawaya), Defour, Gillet, Praet (90' Leya Iseka), Ezekiel, Conte (46' Okaka)

Geel: 23' Marcq, 54' Najar, 77' Defour
Rood: /

Scheidsrechter: Serge Gumienny
Stadion: Stade du Pays



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.