Anderlecht geeft zege weg in slotfase

DONDERDAG, 17 SEPTEMBER 2015, 22:56 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht is er niet in geslaagd om met een overwinning aan de Europa League te beginnen. Tegen Monaco zag het er nochtans lang goed uit na een vroeg doelpunt van Gillet. Maar vijf minuten voor tijd maakten de Monegasken (niet onverdiend) gelijk.

De bezoekers trokken het initiatief meteen naar zich toe, maar bij het eerste gevaar aan de overkant was het meteen raak. Deschacht veroverde de bal en zette de tegenaanval op. Via Tielemans kwam de bal bij Praet. Diens voorzet bereikte de inschuivende Gillet die aan de tweede paal in doel knalde. Een droomstart voor Anderlecht.

Na het doelpunt kende Anderlecht een sterk kwartier. Vooral Okaka was alom tegenwoordig. Op het halfuur ontsnapte Anderlecht wel toen Bernardo Silva een voorzet aan de eerste paal net naast schoof. Anderlecht hield stand en ging met 1-0 de rust in.

De tweede helft begon met een bal in de edele delen van Dendoncker en een discussie tussen Proto en Deschacht. Pas na tien minuten kwam de eerste kans, maar Suarez trapte net naast. Monaco reageerde door El Shaarawy in te brengen. Tijdens de rust was met Troaré al een eerste spits ingekomen.

Veel kansen leverde dit niet op en het leek erop dat Anderlecht met een overwinning aan zijn Europese campagne zou beginnen. Tot het vijf minuten voor tijd even allemaal tegenzat. Deschacht glijdt weg, Dendoncker miskijkt zich, Proto die ongelukkig wegbokst en Traoré die de gelijkmaker in doel trapt: 1-1.

In de extra tijd kreeg Ezekiel een dot van een kans om Anderlecht alsnog de drie punten te schenken, maar hij trapte wild naast.