Praet: "Ik vind onze loting super"

DONDERDAG, 17 SEPTEMBER 2015, 07:51 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Dennis Praet werd meer dan eens gelinkt aan een transfer voorbije zomer. Vandaag staat hij klaar om aan de Europese campagne te beginnen bij Anderlecht. En hij kijkt ernaar uit.

Praet is blij met de loting van Anderlecht, van een echt favoriet wil hij niet praten, hij schat de kansen van Anderlecht even hoog in als die van Monaco: "Monaco zal zelf ook willen voetballen, dat is toch een verschil met echt defensieve ploegen in België. Ik vind onze loting super. Monaco en Totenham behoren tot de mooiste namen in Europa. We willen sowieso overwinteren."

Vorige Europese campagne hoorden we nogal vaak dat Anderlecht toen zijn smoking aantrok om te voetballen, het niveau waarop Anderlecht voetbalde lag beduidend hoger dan in de reguliere competitie: "Er wordt gevoetbald en ruimte gelaten, dat zijn altijd meer open matchen. Daar kom ik ook beter tot mijn recht", legt Praet.

Transferzomer

Dennis Praet stond vele keren dicht bij een transfer, volgens de media. Hij benadrukt vooral dat hij absoluut niet weg wou en dat hij nog altijd heel tevreden is bij Anderlecht;
"Het leek alsof ik niet bij Anderlecht wou blijven, wat ik spijtig vind. Ik vind Anderlecht nog altijd een prachtige club. Ik ben hier nog altijd heel graag. Iedereen moet dat weten. Eens ik wist dat ik zou blijven, heb ik getoond dat ik de knop snel kon omdraaien en heb ik mijn niveau snel opgekrikt."

Transferbeslommeringen

"Vanaf het moment dat je zeker bent dat je blijft, maak je toch een klik in je hoofd", zegt Praet over zijn mindere seizoensstart, "Ik voelde me ook niet helemaal in mijn element bij het systeem dat we toen speelden. Er liepen heel veel spelers centraal, ik liep een beetje vast."

Kapitein

Enzo Scifo gaf de kapiteinsband bij de nationale beloften, aan Dennis Praet. Een slimme zet, bleek achteraf; Zelfs Scifo was onder de indruk van het niveau van Praet;
"Ik ben nogal een bescheiden jongen. Ik moet meer leider worden. De aanvoerdersband heeft mij deugd gedaan. Een héél positieve ervaring."

"Bij de beloften wordt ik veel meer aangespeeld dan bij Anderlecht. Misschien omdat ik op de flank speel. Maar misschien weten ze bij de beloften wat ik al op mijn palmares heb. Dat dwingt misschien toch wel het respect af, waardoor ze mij meer aanspelen."

"Bij Anderlecht heb je zoveel spelers met potentieel, die allemaal heel graag de bal willen. Dan is het al moeilijker om zomaar altijd de bal op te eisen."

Goals

"We hebben geen pure goalgetter meer zoals Mitrovic. Met de spelers die we nu hebben kan het vanuit alle hoeken komen. Zelf wil ik ook mijn goaltje meepikken. In de laatste vier wedstrijden, zowel bij Anderlecht als bij de beloften, was ik goed voor drie goals en een assist. De Europese matchen komen op het goede moment", aldus Praet.



anderlecht-online forum