Hazard: "Had m'n zinnen gezet op Anderlecht"

WOENSDAG, 16 SEPTEMBER 2015, 16:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Een nooitgeziene soap, dat was de saga rond de transfer van Thorgan Hazard naar Anderlecht in de winter van 2013-2014. Nu, bijna twee jaar later, blikt de jongere broer van Eden terug op de gebeurtenissen. "Bij Anderlecht zou ik het WK gehaald hebben."

"'Ik had echt mijn zinnen gezet op Anderlecht", vertelt Hazard deze week in Sport/Voetbalmagazine. "Bij Anderlecht wilde ik me klaarmaken voor een buitenlandse club. Ik zou er tot het einde meedoen voor de landstitel, leren omgaan met concurrentie. De belangrijkste reden om te gaan was de nationale ploeg. Bij Anderlecht zou ik wellicht een selectie voor het WK in Brazilië hebben afgedwongen."

Zulte Waregem hield echter voet bij stuk en weigerde Hazard te laten gaan. "Ik vind dat ze geen rekening gehouden hebben met mijn standpunt. Maar spijt dat ik niet naar Anderlecht gegaan ben heb ik niet. Herman Van Holsbeeck zei dat je als club een bepaalde grens niet mag overscheiden. Dat geldt voor een speler ook. Mijn limiet was bereikt."

"Of ik zelf ook fouten gemaakt heb? Ik had nooit voor de camera mogen zeggen dat ik weg wilde. Het was echter mijn enige drukkingsmiddel. Gelukkig is alles terug goed gekomen en werden we nog mooi vierde. Intussen is alles vergeten."
 



anderlecht-online forum