Gillis: "Ik moet hard werken en me bewijzen"

WOENSDAG, 17 SEPTEMBER 2008, 18:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Lange tijd zag het er naar uit dat Cor Gillis Anderlecht zou verlaten deze zomer, maar hij is er nog steeds, weliswaar in de b-kern. "Geen enkele jongere ziet het als een straf dat hij met de beloften van Anderlecht moet spelen."


Een test bij Roda JC leverde deze zomer geen contract op, hoewel trainer Atteveld erg te spreken was over de jonge Gillis. "Atteveld had een speler nodig die direct inzetbaar was", aldus Gillis in Het Nieuwsblad. "Hij vertelde me dat hij me onmiddellijk zou transfereren als ik twee jaar ouder was geweest."

Erg jammer, want Gillis had al zijn geld gezet op een transfer naar Nederlands Limburg. "Voordat Roda op de proppen kwam, had ik contacten met Tubeke. Dat heb ik laten vallen om alles op Roda te zetten. Ook RKC Waalwijk was geïnteresseerd. Ze wilden me voor één seizoen huren, maar konden de centen die Anderlecht vroeg niet ophoesten."

En zo komt het dat Gillis nog steeds in het Astridpark rond loopt. Vorig seizoen mocht hij van Jacobs met het eerste elftal meetrainen en in München mocht hij zelfs debuteren, nu traint hij mee met de b-ploeg. "Bij de pakken blijven zitten is echter niet aan mij besteed", klinkt de jongere erg strijdvaardig. "Ik weet wat me in de komende maanden te doen staat. Hard werken en me bewijzen in de matchen. We moeten redelijk blijven: geen enkele jongere kan het als een straf zien dat hij met de beloften van Anderlecht moet spelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.